Στις 31 Οκτωβρίου θα συνεχισθεί η δίκη για τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Στις 31 Οκτωβρίου θα συνεχισθεί η δίκη για τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Απορρίφθηκε η ένσταση Σέρβου κατηγορούμενου περί ακυρότητας της διαδικασίας- Μεγάλη ένταση με τους συνηγόρους καθώς η αίθουσα που διεξάγεται η διαδικασία είναι μικρή

Στις 31 Οκτωβρίου θα συνεχισθεί η δίκη για τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Κανονικά θα συνεχιστεί πλέον στις 31 Οκτωβρίου η δίκη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας να απορρίψει την ένσταση Σέρβου κατηγορούμενου στην υπόθεση περί ακυρότητας της διαδικασίας, διότι δεν έχει μεταφραστεί στην μητρική του γλώσσα το παραπεμπτικό βούλευμα.

Στο εδώλιο για την συγκεκριμένη υπόθεση κάθονται συνολικά 35 πρόσωπα, ανάμεσά τους επιχειρηματίες και στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ.ά. Η δίκη αφορά σε δάνεια τα οποία είχε χορηγήσει το ΤΤ το 2008 έως και το 2010, τα οποία σύμφωνα με τη δικογραφία ζημίωσαν την τράπεζα καθώς τα αρμόδια στελέχη της φέρονται ότι δεν μεριμνούσαν ώστε να εξασφαλίζουν τις κατάλληλες εγγυήσεις.

Κλείσιμο
Τώρα, με τη σημερινή απόφασή του το δικαστήριο έκρινε ότι δεν ήταν απαραίτητη η επίδοση μεταφρασμένου βουλεύματος στον μη γνωριζοντα την ελληνική γλώσσα κατηγορούμενο. «Ο κατηγορούμενος έχει λάβει γνώση των κατηγοριών που αντιμετωπίζει όταν απολογήθηκε με διερμηνέα στον ανακριτή, οι κατηγορίες δεν διαφοροποιήθηκαν», ήταν το σκεπτικό των δικαστών που απέρριψαν την ένσταση.

Μετα την απόρριψη της ένστασης, η πρόεδρος της έδρας επέμεινε να μη διακόψει τη δίκη σε άλλη συνεδρίαση. Ωστόσο,  οι δικηγόροι των 35 κατηγορουμένων ζητήσαν να μεταφερθεί η δίκη σε μεγαλύτερη αίθουσα, ικανή να «φιλοξενήσει» όλους τους παράγοντές της. «Δεν υπάρχουν διαθέσιμες μεγαλύτερες αίθουσες», αντέτεινε η πρόεδρος και οι τόνοι ανέβηκαν.

Συνήγορος υπεράσπισης: Θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι. Που ακούστηκε όρθιοι δικηγόροι να δικάζουν; Όταν η Πολιτεία ορίζει δίκες πρέπει να διασφαλίζει και τη διεξαγωγή μίας δίκαιης δίκης
Πρόεδρος: Προβάλετε προσκόμματα. Τα δικαστήρια έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες.

Συνηγορος υπεράσπισης: Να διακόψουμε για να βρεθεί η κατάλληλη αίθουσα. Είναι απαράδεκτες και αντιδικονομικές οι συνθήκες αυτές που μας αναγκαζετε να κάνουμε τη δίκη.
Πρόεδρος: Έπρεπε ο Δικηγορικός Σύλλογος να εχει θέσει τα προβλήματα αυτά στην διοίκηση του Εφετείου...

Συνήγορος υπεράσπισης: Βλέπουμε δυο χρόνια να γίνονται εργολαβίες για να κατασκευαστούν αίθουσες για μεγάλες δίκες. Που είναι αυτές; Θα αναγκαστούμε να κάνουμε τη δουλειά μας στο ένα πόδι;
Πρόεδρος: Όλα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του εφικτού. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μετά απο 15 χρόνια, για να βρούμε αίθουσα.
 
Τελικά, οι συνήγοροι προειδοποίησαν με αποχώρηση και το δικαστήριο διέκοψε προς αναζήτηση καταλληλότερης αίθουσας. Με την επιστροφή των δικαστών δημιούργηθηκε νέα ένταση και τελικά η δίκη διεκόπη για τις 31 Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης