Πτολεμαΐδα: Πέντε κλοπές με πλούσια λεία από σπείρα «μαϊμού» πλανόδιων

Πτολεμαΐδα: Πέντε κλοπές με πλούσια λεία από σπείρα «μαϊμού» πλανόδιων

Αποσπούσαν την προσοχή των θυμάτων τους κάνοντας επίδειξη των προϊόντων τους

Πτολεμαΐδα: Πέντε κλοπές με πλούσια λεία από σπείρα «μαϊμού» πλανόδιων
Τις πέντε έφτασαν οι κλοπές που είχε διαπράξει μια συμμορία πλανόδιων πωλητών λευκών ειδών οι οποίοι αποσπούσαν την προσοχή των θυμάτων τους κάνοντας επίδειξη των εμπορευμάτων τους και ξάφριζαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν στα σπίτια τους στην Πτολεμαΐδα.

Η σπείρα είχε εξαρθρωθεί στις 20 Ιουλίου, όταν είχε συλληφθεί ένας 43χρονος που είχε κλέψει 600 ευρώ από το σπίτι μιας 72χρονης και είχαν ταυτοποιηθεί οι τρεις συνεργοί του, ένας 55χρονος, ένας 22χρονος και ένας 28χρονος που δεν έχουν εντοπιστεί και αναζητούνται. Στην προανάκριση, ο συλληφθείς είχε ομολογήσει ότι είχαν κλέψει και 400 ευρώ από το σπίτι ενός 82χρονου τον οποίο απασχόλησαν δείχνοντάς του κουβέρτες και σεντόνια.

Κλείσιμο
Στην εξέλιξη της προανάκρισης, οι άνδρες της Ασφαλείας εξιχνίασαν άλλες τρεις κλοπές σε σπίτια στην Πτολεμαΐδα που οι δράστες είχαν διαπράξει στις 15 και 16 Ιουλίου. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα αποδοτικές γι' αυτούς, καθώς άρπαξαν συνολικά 30.200 ευρώ και κοσμήματα αξίας 13.000 ευρώ! Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία που εστάλη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ εξετάζεται αν έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές και αν διέθεταν και άλλους συνεργούς.

*** To αξίας 500 ευρώ κινητό ενός 19χρονου Βρετανού τουρίστα έβαλε στην τσέπη του κρυφά ένας 22χρονος Σέρβος σε ένα μπαρ στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου, αλλά ο ιδιοκτήτης υποψιάστηκε ποιος του το έκλεψε και τον υπέδειξε σε αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. οι οποίοι το βρήκαν πάνω του. Ο νεαρός δράστης συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής, ενώ το κινητό αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης