Κύπρος: Ρεκόρ αποζημίωσης σε 49χρονη γιατί την κατέστησαν ανάπηρη

Κύπρος: Ρεκόρ αποζημίωσης σε 49χρονη γιατί την κατέστησαν ανάπηρη

Η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού αναφέρει ότι τόσο οι γιατροί, όσο και η ιδιωτική κλινική υπήρξαν αμελείς έναντι της ενάγουσας με τραγικά αποτελέσματα αφού είναι και θα παραμείνει καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι για όλη της τη ζωή

Κύπρος: Ρεκόρ αποζημίωσης σε 49χρονη γιατί την κατέστησαν ανάπηρη
Αποζημιώσεις ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, που αποτελούν ρεκόρ για τα κυπριακά δικαστικά δεδομένα, επιδίκασε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε βάρος τριών γιατρών και μιας ιδιωτικής κλινικής, κρίνοντας πως ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρής μορφής αναπηρίας σε 49χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης» η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού αναφέρει ότι τόσο οι γιατροί, όσο και η ιδιωτική κλινική υπήρξαν αμελείς έναντι της ενάγουσας με τραγικά αποτελέσματα αφού είναι και θα παραμείνει καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι για όλη της τη ζωή.

Κλείσιμο
Η αγωγή ασκήθηκε το 2010 και οι εναγόμενοι, καλούνται να πληρώσουν «προσωπικά και αλληλέγγυα». Πρόκειται για έναν χειρουργό ορθοπεδικό, έναν παθολόγο, έναν αναισθησιολόγο και μια ιδιωτική κλινική.

Όπως σημειώνεται στην αρχή της απόφασης, «υπήρξε δυστυχώς σοβαρή επιπλοκή που έμελλε να έχει δραματικές συνέπειες στην υγεία της ενάγουσας. Συγκεκριμένα στις 21.2.2009 υποβλήθηκε σε εξέταση μαγνητικής τομογραφίας η οποία έδειξε, ανάμεσα σε άλλα, την ύπαρξη επισκληριδίου αποστήματος. Κρίθηκε ότι χρειαζόταν άμεση χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση του αποστήματος η οποία διενεργήθηκε την ίδια ημέρα από νευροχειρουργό. Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία, εφόσον το επισκληρίδιο απόστημα αφαιρέθηκε, πλην όμως η ενάγουσα παρέμεινε παραπληγική από τη μέση και κάτω».

Άφησαν να παρέλθει χρονικό διάστημα 9 ημερών μέχρι να διενεργηθούν νέες αιματολογικές εξετάσεις. Η πάροδος του χρονικού αυτού διαστήματος επέτρεψε στη μόλυνση που υπήρχε να προχωρά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του επισκληριδίου αποστήματος και τη διαμόρφωσή του.
Η τραγικότητα της περίπτωσης, πέρα από το μόνιμο αποτέλεσμα, προκύπτει και από τη διαπίστωση του δικαστηρίου ότι αν οι τρεις γιατροί ενεργούσαν έγκαιρα, η παραπληγία θα μπορούσε να αποφευχθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης