Πρωτοβουλία Γκλέτσου για ανάπτυξη στο παράκτιο μέτωπο της Στερεάς

Πρωτοβουλία Γκλέτσου για ανάπτυξη στο παράκτιο μέτωπο της Στερεάς

«Στόχος μας να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους νέους της περιοχής μας», δηλώνει στο www.protothema.gr ο Απόστολος Γκλέτσος


Πρωτοβουλία Γκλέτσου για ανάπτυξη στο παράκτιο μέτωπο της Στερεάς
Με το σύνθημα «η ισχύ εν τη ενώσει» ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος ανέλαβε μια νέα πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του τόπου του, που θα αποτελέσει ισχυρό εργαλείο, για τις τοπικές κοινότητες. Ο «Ρομπέν της Στυλίδας», αποδεικνύεται πάλι αεικίνητος κι έχοντας την στήριξη των 25 Δήμων της Περιφέρειας και των επαγγελματικών φορέων, συστήνει τη σύμπραξη «Παράκτιον», για την ολοκληρωμένη διαχείριση και αναγέννηση των παράκτιων ζωνών και νήσων ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας. «Στόχος μας να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους νέους της περιοχής μας», δηλώνει στο www.protothema.gr ο Απόστολος Γκλέτσος.

Στον Δήμο Ανατολικής Φθιώτιδας συνηθίζουν να του αποδίδουν τιμής ένεκεν το παρατσούκλι «κομάντο». Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν μεταμοντέρνας κοπής Ρομπέν. Όχι των φτωχών. Της Στυλίδας αλλά και ολόκληρης της Στερεάς. Αυτό εξάλλου αποδεικνύει περίτρανα και η πρωτοβουλία του να βγει μπροστά και να οργανώσει ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικών και παραγωγικών φορέων για την ανάπτυξη των παράκτιων και παρόχθιων περιοχών της περιφέρειάς του.

Κλείσιμο
Ο κ. Γκλέτσος, αναλογιζόμενος την δύσκολη οικονομική κατάσταση στη χώρα καθώς και το γεγονός ότι τα χρήματα από τα ΕΣΠΑ δεν γεμίζουν τα ταμεία των Δήμων, αναζήτησε άλλους τρόπους ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του τόπου του. Οι στρατηγικές της Ευρώπης απευθύνονται πλέον σε μεγάλα συνεργατικά σχήματα και συμπράξεις και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η πρωτοβουλία του Δημάρχου Στυλίδας. Συστήνοντας μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία μαζί με τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σκοπεύει να διεκδικήσει το μερίδιο που του αναλογεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο το οποίο στηρίζει τις συμπράξεις μεταξύ οργανισμών και στο επίπεδο των τοπικών κοινοτήτων, που μπορούν να επιτύχουν την απαιτούμενη κρίσιμη μάζα για την εύρεση και υλοποίηση λύσεων. «Προσδοκία μας είναι το Παράκτιο να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο, για την Περιφέρεια και τις τοπικές κοινότητες ώστε, να κάνουμε σταθερά βήματα προς αποτελεσματικές μορφές οικονομικής ανάπτυξης, να καταπολεμήσουμε την ανεργία, να καινοτομήσουμε σε όρους αντιμετώπισης των διατοπικών και υπερτοπικών προβλημάτων και να ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή στην Περιφέρεια μας», λέει στο www.protothema.gr ο Απόστολος Γκλέτσος.

Στο πλευρό του κ. Γκλέτσου είναι και σημαντικοί παράγοντες της περιοχής, επιχειρηματίες, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι προσφέρουν τις εμπειρίες τους, τις συμβουλές τους, το know how για το «Παράκτιον». Ο Γεώργιος Δούμας είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και όπως αναφέρει στο www.protothema.gr: «Θεωρώ αυτονόητη την υποχρέωση φορέων και πολιτών να συμβάλλουν ενεργά στην επίτευξη των στόχων της υπό ίδρυση μη κερδοσκοπικής εταιρείας υπό την επωνυμία «Δίκτυον Παράκτιον».

«Η επιτυχής έκβαση της προσπάθειας αυτής θα συμβάλλει θετικότατα στην ποιοτική, ουσιαστική και οικονομική αναβάθμιση του τόπου μας» προσθέτει. Ο Θόδωρος Ζήκας είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια, η κυρία Θώμη Τσαμαντάνη είναι ξενοδόχος και ο τομέας που ενδιαφέρεται να προσφέρει είναι ο τουρισμός, ο κ. Γιώργος Μπλουκίδης είναι ο άνθρωπος που ασχολείται με τον αγροτουρισμό και κρίνει απαραίτητη την ανάδειξη και προστασία του Β. Ευβοϊκού, ο κ. Πάνος Αγγελόπουλος που ασχολείται με τα πολιτιστικά του paraction. Υποστηρικτές της κίνησης του Δημάρχου Στυλίδας είναι ακόμη οι επιστημονικοί συνεργάτες του Βάνα Φύκα και Γιώργος Τάσιος, ο επιχειρηματίας Νίκος Αγγελούσης ειδικευμένος με εξαιρετική επιτυχία στις εξαγωγές, ο Βασίλης Μελάκος, Μέλος του συντονιστικού Παναγροτικού Ελλάδας και ο Κωνσταντίνος Μαντές, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και ο Κώστας 
Σταυρογιάννης και ο Πάνος Παρχαρίδης. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης