Προειδοποίηση ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς: Καταθέστε γραπτά την απόφασή σας για επίσχεση

Προειδοποίηση ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς: Καταθέστε γραπτά την απόφασή σας για επίσχεση

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, έχει προχωρήσει η ενταλματοποίηση - αποζημίωση εκκαθαρισμένων υποβολών των παρόχων για τον μήνα Ιανουάριο, με τη νέα διαδικασία ελέγχου και αποζημίωσης στο 100% των εκκαθαρισμένων υποβολών τους

Προειδοποίηση ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς: Καταθέστε γραπτά την απόφασή σας για επίσχεση
Προειδοποιήσεις προς τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, που βρίσκονται από σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουνίου, σε επίσχεση υπηρεσιών υγείας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, απηύθυνε η διοίκηση του Οργανισμού.

Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήρης Μπερσίμης, ζητά από τους γιατρούς «να ενημερώνουν γραπτώς τον ΕΟΠΥΥ για την πρόθεσή τους να προβούν σε παράλειψη υπηρεσιών Υγείας προς τους ασφαλισμένους».

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, τους καλεί να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στη Διεύθυνση Συμβάσεων του Οργανισμού, με την οποία να δηλώνουν ρητά και ενυπόγραφα την απόφασή τους. Επίσης, τους καλεί να κοινοποιούν τη δήλωση στην κατά τόπο αρμόδια περιφερειακή διεύθυνση.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δικαιολογεί την ανάγκη τήρησης αυτής της διαδικασίας κάνοντας λόγο για «διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας», ωστόσο στη συνέχεια επισημαίνει πως «ο Οργανισμός θα συνεκτιμήσει τις δηλώσεις επίσχεσης στο πλαίσιο της ισχύουσας σύμβασης και της εν γένει νομοθεσίας κατόπιν θεσμικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο».

Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ ζητά από τους ασφαλισμένους να συμμετέχουν στη… διαδικασία εντοπισμού των γιατρών που βρίσκονται σε επίσχεση υπηρεσιών υγείας, καλώντας τους να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 8110603, 8110604 και 8110613 προκειμένου να αναφέρουν «τυχόν περιστατικά παράλειψης υπηρεσίας των συμβεβλημένων ιατρών του Οργανισμού».

Σε εξέλιξη η ενταλματοποίηση

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, έχει προχωρήσει η ενταλματοποίηση - αποζημίωση εκκαθαρισμένων υποβολών των παρόχων για τον μήνα Ιανουάριο, με τη νέα διαδικασία ελέγχου και αποζημίωσης στο 100% των εκκαθαρισμένων υποβολών τους.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους συμβεβλημένους γιατρούς αναφέρει πως έχουν προωθηθεί μέσω τραπεζών, οι αποζημιώσεις για 4.000 ιατρούς (ποσοστό 75% του συνόλου των συμβεβλημένων με τον Οργανισμό ιατρών). Τις επόμενες μέρες, θα ολοκληρωθεί η πληρωμή του συνόλου των συμβεβλημένων.

Έχουν επίσης ενταλματοποιηθεί αποζημιώσεις προς 1.700 φυσικοθεραπευτές (ποσοστό 81% των συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών).

Τέλος, έχει  ξεκινήσει  η διαδικασία εκκαθάρισης για τις ιδιωτικές κλινικές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης