«Παραλύει» σήμερα η Δημόσια Υγεία

«Παραλύει» σήμερα η Δημόσια Υγεία

Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, προνοιακές δομές, ΕΚΑΒ, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία

«Παραλύει» σήμερα η Δημόσια Υγεία
«Ρολά» κατεβάζουν σήμερα όλες οι δομές του δημόσιου συστήματος υγείας.

Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, προνοιακές δομές, ΕΚΑΒ, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας στήριξη του δημόσιου συστήματος, με προσλήψεις και επαρκή χρηματοδότηση.
 
Στην απεργία συμμετέχουν οι δύο βασικές Ομοσπονδίες του κλάδου, δηλαδή εκείνη των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καθώς και των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ).
 
Κλείσιμο
Τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ είναι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδότηση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια για τους νέους γιατρούς και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.
 
Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί την εκδίωξη των εργολάβων, την επανασύσταση των οργανικών θέσεων και μόνιμη σταθερή εργασία για όλους και τη δωρεάν Δημόσια Υγεία - Πρόνοια με καθολική πρόσβαση.
 
Ζητεί, επίσης, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν στην εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου 4387/2016 και ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης