Υπ. Υγείας: Εξήγγειλε προσλήψεις στο ΕΣΥ σε... ανύπαρκτα τμήματα

Υπ. Υγείας: Εξήγγειλε προσλήψεις στο ΕΣΥ σε... ανύπαρκτα τμήματα

Στις καταγγελίες του ΙΣΑ για πολύμηνες αναμονές των καρκινοπαθών για ακτινοθεραπεία, το υπουργείο «απαντά» με προσλήψεις ακτινοθεραπευτών χωρίς όμως να υπάρχουν τα αντίστοιχα τμήματα - Για επικίνδυνη άγνοια, μιλούν οι γιατροί Αθήνας

Υπ. Υγείας: Εξήγγειλε προσλήψεις στο ΕΣΥ σε... ανύπαρκτα τμήματα
Επικίνδυνη άγνοια και πρωτοφανή προχειρότητα καταλογίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των προβλημάτων του ΕΣΥ.
 
Οι πολύμηνες αναμονές των καρκινοπαθών για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία τις οποίες κατήγγειλε ο ΙΣΑ, για να λάβει ως απάντηση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξαγγελίες για μελλοντικές προσλήψεις, αποκάλυψαν ωστόσο άγνωστες πτυχές τόσο του προβλήματος όσο και της αντιμετώπισής του αρμοδίως.
 
Κλείσιμο
Κι αυτό διότι, όπως επισημαίνει τόσο ο ΙΣΑ όσο και η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), εξαγγέλθηκαν προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στο ΕΣΥ στον τομέα της ακτινοθεραπείας σε  Δημόσια Νοσοκομεία στα οποία δεν λειτουργούν Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα!
 
«Το υπουργείο Υγείας αγνοεί ακόμη στοιχειώδη πράγματα όπως π.χ σε ποια Δημόσια Νοσοκομεία λειτουργούν Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα. Επίσης δεν ασχολείται καθόλου µε την ακτινοθεραπεία σε περιοχές εκτός της Αθήνας αγνοώντας τις τρομακτικές δυσκολίες των ασθενών της υπόλοιπης Ελλάδας που θα αναγκαστούν να έλθουν στην Αθήνα για µία θέση ελπίδας στα ακτινοθεραπευτικά τµήµατα που δίνουν ραντεβού σε 2-6 μήνες» αναφέρουν οι εκπρόσωποι των ακτινοθεραπευτών – ογκολόγων σε επιστολή τους προς τον ΙΣΑ.
 
«Για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ,δείχνει προκλητική άγνοια των σοβαρών προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας. Ο ΙΣΑ έχει τονίσει τις σοβαρές ευθύνες που έχει για κρίσιμα ζητήματα ,όπως είναι η επιδημία της γρίπης που βρήκε φέτος αθωράκιστη τη χώρα και η έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που κοστίζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης.
 
Ακτινοθεραπευτές: Δωρεές και ΕΣΠΑ μπορούν να δώσουν τη λύση
 
Οι εκπρόσωποι των ακτινοθεραπευτών - ογκολόγων επισημαίνουν ότι το θέμα της ακτινοθεραπείας – της αναγκαίας θεραπείας για τους καρκινοπαθείς- που λαμβάνει σοβαρές, αν όχι και μοιραίες διαστάσεις στη χώρα μας λόγω των καθυστερήσεων στην έναρξή της και της λίστας αναμονής των καρκινοπαθών, μπορεί να επιλυθεί με τις δωρεές και τα ΕΣΠΑ.
 
«Είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης και κυρίως από έναν Υπουργό που συνεχώς τονίζει την πρόθεσή του να πριµοδοτήσει τα Δημόσια Νοσοκομεία» υπογραμμίζει η Εταιρεία.

«Αυτήν την περίοδο είμαστε στην τελική φάση για την τεράστια δωρεά από το ΙΣΝ επτά μηχανημάτων σε ισάριθμα νοσοκομεία από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και παρόλα αυτά η υποστελέχωση των περισσοτέρων θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υλοποίηση αυτής της δωρεάς. Και όμως παρά τις συνεχείς οχλήσεις της ΕΕΑΟ το Υπουργείο δεν µας έχει δώσει ακόμη καμία επίσημη απάντηση» , ενώ τονίζει ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνείται να συναντήσει επίσημα την  Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.
 
Οι εκπρόσωποι των ακτινοθεραπευτών κλείνουν την επιστολή τους υπενθυμίζοντας στους αρμοδίους μια δήλωση του αείμνηστου καθηγητή Δημήτρη Τριχόπουλου:  «Είναι ντροπή να χάνουμε τη µάχη  για τον καρκίνο για μερικά εκατομμύρια  ευρώ. Ο καρκίνος δεν περιμένει»…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης