Αργολίδα: Πέταξαν στο ποτάμι κλεμμένα φυτοφάρμακα

Αργολίδα: Πέταξαν στο ποτάμι κλεμμένα φυτοφάρμακα

Ευτυχώς οι συσκευασίες δεν άνοιξαν και αποφεύχθηκε η οικολογική καταστροφή

Αργολίδα: Πέταξαν στο ποτάμι κλεμμένα φυτοφάρμακα
Φαίνεται πως αποφεύχθηκε η οικολογική καταστροφή στην Αργολίδα, καθώς -ευτυχώς- οι ασυνείδητοι που γέμισαν με συσκευασίες φυτοφαρμάκων τον Ερασίνο ποταμό δεν τις είχαν ανοίξει! Οι κούτες με τα εντομοκτόνα είχαν κλαπεί πριν από περίπου 20 ημέρες από τις αποθήκες της τοπικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι ψαράδες της Νέας Κίου που βγήκαν με τις βάρκες τους το πρωί της Τρίτης, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν να πλέουν στο ποτάμι και να φτάνουν ως τη θάλασσα δεκάδες συσκευασίες εξαιρετικά επικίνδυνων φυτοφαρμάκων. Αμέσως ειδοποίησαν το Λιμενικό
Κλείσιμο
και στην περιοχή έφτασε κλιμάκιο του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που περισυνέλεξε τα κουτιά.

Οι γεωπόνοι της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας διαπίστωσαν ότι προέρχονταν από την παρτίδα των κλεμμένων. Όλα δείχνουν ότι οι δράστες της κλοπής φοβήθηκαν μήπως εντοπιστούν από την Αστυνομία που ερευνά την υπόθεση και θέλησαν να ξεφορτωθούν τη λεία τους θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Δείγμα νερού έχει σταλεί για ανάλυση ώστε να διαπιστωθεί αν έχει μολυνθεί από τα φυτοφάρμακα, αλλά σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη  Αργολίδας, Τάσο Χειβιδόπουλο, όλες οι συσκευασίες ήταν κλειστές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης