Παραιτήθηκε και ο πρόεδρος του συμβουλίου ιδρύματος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Παραιτήθηκε και ο πρόεδρος του συμβουλίου ιδρύματος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας

«Η κατρακύκλα συνεχίζεται» σχολιάζει το Ποτάμι για την παραίτηση του Νίκου Ζούμπου καταγγέλοντας «την απαξίωση των Συμβουλίων από την κυβέρνηση»

Παραιτήθηκε και ο πρόεδρος του συμβουλίου ιδρύματος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Απο το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έρχεται η τρίτη παραίτηση επικεφαλής Συμβουλίου Ιδρύματος ΑΕΙ μετά από αυτές του Γρηγόρη Σηφάκη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και του Δημήτρη Μπερτσιμά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή την παραίτησή του υπέβαλε ο Νίκος Ζούμπος ο οποίος στην επιστολή του αναφέρει ότι «ο νέος υπουργός Παιδείας υποτίθεται ότι εγκαινίασε εθνικό διάλογο για την εκπαίδευση αλλά παράλληλα προωθεί νομοσχέδιο με το οποίο τα Συμβούλια φαίνεται ότι διατηρούνται με ένα καινούργιο γνωμοδοτικό ρόλο. Επειδή η αποστολή των Συμβουλίων κατά την εκλογή μας ήταν εντελώς διαφορετική, θεωρώ ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και ότι θα πρέπει να εκλεγούν άλλα μέλη τα οποια θα γνωρίζουν εξαρχής το σκοπό τον οποίο θα υπηρετήσει».

Κλείσιμο
«Η κατρακύλα συνεχίζεται» αναφέρει για το θέμα σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι. «Άλλος ένας καταξιωμένος ακαδημαϊκός, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών αναγκάζεται να εγκαταλείψει μια κρίσιμη θέση επειδή δεν του επιτρέπεται να ασκήσει το ρόλο του. Δυστυχώς για την κυβέρνηση και τον κ. Φίλη, το μόνο που αναγνωρίζεται είναι η κομματική ένταξη. Το είδαμε και στην Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία που συγκρότησε. Κατά τα λοιπά, τη στιγμή που κομματικοποιεί τα πάντα και διώχνει από παντού καταξιωμένους επιστήμονες η κυβέρνηση ζητάει συναίνεση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη η οποία καταλήγει: «Συναίνεση στο γκρέμισμα όποιων θετικών με κόπο προωθήθηκαν και στο διωγμό επιτυχημένων ανθρώπων δεν πρόκειται να βρει».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης