Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας του Π. Φύσσα ζητά η υπεράσπιση

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας του Π. Φύσσα ζητά η υπεράσπιση

Μεζούρα έβγαλε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Καζαντζόγλου για να αμφισβητήσει την μάρτυρα - Συνεχείς αντεγκλήσεις μεταξύ υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής σήμερα στη δίκη, που διεκόπη και συνεχίζεται αύριο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας του Π. Φύσσα ζητά η υπεράσπιση
Εν μέσω αντεγκλήσεων μεταξύ υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής ολοκληρώθηκε η  σημερινή ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία διενεργήθηκε κανονικά στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ζήτησαν άδεια από τους Δικηγορικούς Συλλόγους που είναι εγγραμμένοι ώστε να παρίστανται στη δίκη
για όσο διαρκεί η αποχή των δικηγόρων που διαμαρτύρονται για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Κλείσιμο
Κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία, η υπεράσπιση αμφισβήτησε την κατάθεση της φοιτήτριας Π. Καραγιαννίδου η οποία είναι αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Π. Φύσσα, με δικηγόρους μάλιστα των κατηγορουμένων να επιστρατεύουν στο ακροατήριο μια μεζούρα, προκειμένου να γίνουν ερωτήσεις στην φοιτήτρια Π. Καραγιαννίδου σχετικά με την απόσταση που μεσολαβεί από το παγκάκι που κάθονταν η ίδια το βράδυ της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού μέχρι το σημείο όπου ο Π. Φύσσας έπεφτε νεκρός από τις μαχαιριές του Γ. Ρουπακιά.

Το γεγονός αυτό αλλά και η απομάκρυνση του συνηγόρου του κατηγορουμένου Γ. Καζαντζόγλου από την έδρα μέχρι δεκαπέντε μέτρα με τη μεζούρα ανά χείρας, προκειμένου να καταδείξει την απόσταση που χώριζε την μάρτυρα από το σημείο της δολοφονίας, προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου της έδρας Μ.Λεπενιώτη: «Μην νομίζεται ότι θα κάνετε από εκεί κάτω τις ερωτήσεις» είπε η πρόεδρος στο συνήγορο του κατηγορούμενου Γ. Καζατζόγλου, ο οποίος με την βοήθεια του συναδέλφου του, που υπερασπίζεται τον Γ. Ρουπακιά, μέτραγε την απόσταση μέσα στο ακροατήριο.

Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και από την πλευρά των φίλων της οικογένειας του Π. Φύσσα. «Προκαλούν κυρία πρόεδρε. Υπάρχει το αίμα του παιδιού μας πάνω. Αυτό είναι κωμωδία», ανέφερε παριστάμενος στη δίκη φίλος της οικογένειας με την πρόεδρο να του ζητεί να σταματήσει, προειδοποιώντας τον μάλιστα πως σε διαφορετική περίπτωση θα αποβληθεί από την αίθουσα. Η κυρία Λεπενιώτη, ωστόσο, στη συνέχεια απευθυνόμενη προς τους δικηγόρους, τόνισε πως δεν πρέπει να προκαλούν γιατί υπάρχουν αντιδράσεις από το κοινό και «έχουν δίκιο».

Επί της ουσίας, νωρίτερα, η υπεράσπιση ζήτησε τη διενέργεια αυτοψίας στο χώρο της δολοφονίας ώστε να μετρηθεί η απόσταση. Παράλληλα, στο δικαστήριο κατατέθηκε αίτημα για κατ' αντιπαράσταση εξέταση της φοιτήτριας με τους αστυνομικούς που προχώρησαν στη σύλληψη του Γ. Ρουπακιά.

Τελικά, μετά από νέες αντεγκλήσεις που σημειώθηκαν μεταξύ των δυο πλευρών η δίκη διεκόπη για αύριο. Αφορμή για τη νέα αντιπαράθεση μεταξύ της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής αποτέλεσε σειρά ερωτήσεων της υπεράσπισης που αφορούσαν τη σελίδα της μάρτυρος στο Facebook. Στη σελίδα αυτή, η νεαρή κοπέλα φαίνεται να είναι «φίλη» με βασικό μάρτυρα στην υπόθεση και φίλο του Παύλου Φύσσα Δημήτρη Μαλαχρινόπουλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης