Αλεξανδρούπολη: Αναζητούν άλλους τέσσερις από τη σπείρα απατεώνων

Αλεξανδρούπολη: Αναζητούν άλλους τέσσερις από τη σπείρα απατεώνων

Συνελήφθησαν δύο 23χρονοι Βούλγαροι, οι οποίοι λειτουργούσαν ως «εισπράκτορες»

Αλεξανδρούπολη: Αναζητούν άλλους τέσσερις από τη σπείρα απατεώνων
Τρεις ηλικιωμένους κατάφεραν να εξαπατήσουν οι απατεώνες που δρούσαν στη βόρεια Ελλάδα και τους άρπαξαν 41.000 ευρώ, ενώ άλλοι 14 δεν... τσίμπησαν το δόλωμα! Η εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε με τη σύλληψη δύο 23χρονων Βουλγάρων στην Αλεξανδρούπολη, αλλά αναζητούνται άλλα τέσσερα μέλη της μεταξύ των οποίων μια γυναίκα.

Η οργανωμένη συμμορία δρούσε τουλάχιστον τους τρεις τελευταίους μήνες στην πόλη και σε χωριά της Αλεξανδρούπολης, αλλά ερευνάται αν είχαν χτυπήσει και σε άλλες περιοχές της Θράκης. Οι δύο 23χρονοι αλλοδαποί που συνελήφθησαν την Τρίτη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ήταν οι «εισπράκτορες» του κυκλώματος και παραλάμβαναν τα χρήματα από τα σπίτια των θυμάτων, με τα οποία προηγουμένως είχαν επικοινωνήσει οι συνεργοί τους.

Κλείσιμο
Η γυναίκα παρίστανε τη δικηγόρο και έπειθε τους ηλικιωμένους ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο και χρειαζόταν χρήματα για την καταβολή εγγύησης ώστε να μην πάει στη φυλακή. Ως τώρα, εξιχνιάστηκαν τρεις απάτες με θύματα ηλικιωμένους ηλικίας 79, 71 και 66 χρόνων που έδωσαν συνολικά στους δράστες 41.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 14, ζητώντας τους ποσά που ξεκινούσαν από 1.000 ευρώ και έφταναν ως τα 30.000 ευρώ! 

Στην κατοχή των δύο νεαρών Βούλγαρων κατασχέθηκαν 220 ευρώ, τρεις πιστωτικές κάρτες, τρία κινητά και το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης που τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και εκβίαση. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι τέσσερις άγνωστοι συνεργοί τους που οι έρευνες για την αναγνώρισή τους συνεχίζονται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης