Παυλόπουλος: «Παραχαράκτες αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας»

Παυλόπουλος: «Παραχαράκτες αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας»

Στις εκδηλώσεις για την 103η επέτειο απελευθέρωσης της Ελασσόνας συμμετείχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας

Παυλόπουλος: «Παραχαράκτες αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας»
Με σκληρή γλώσσα για όσους «τολμούν ν’ αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την αντιφώνησή του κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Ελασσόνας.

Επίσης εξέφρασε την ενόχλησή του στου «συμπαθούντες» της διεθνούς κοινότητας προς τα Σκόπια, σχολιάζοντας, χωρίς να αναφερθεί ευθέως, την πρόσκληση της κυβέρνησης των Σκοπίων στην Σύνοδο του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του ISIS με το συνταγματικό όνομα της χώρας, την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που έγινε η αιτία να μην λάβει μέρος σε αυτή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας. «Εκτίθενται ανεπανόρθωτα ως, άμεσοι ή έμμεσοι, συνεργοί στο ανοσιούργημα του βιασμού της ιστορίας», δήλωσε με έμφαση.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα ο κ. Παυλόπουλος παρατήρησε πως «η απελευθέρωση της Ελασσόνας στις 6 Οκτωβρίου 1912 επέτρεψε, στην συνέχεια, την ανακατάληψη των στενών του Σαρανταπόρου και -μετά την απελευθέρωσή της- την εκ νέου απόδοση του συνόλου της Μακεδονίας μας στον Εθνικό Κορμό».

Και συμπλήρωσε: «Της Μακεδονίας που, ως κοιτίδα του Πολιτισμού και της Ανδρείας των Ελλήνων, ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική.  Αφού, όπως τόνισα και κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, οι μεν κιβδηλοποιοί και παραχαράκτες της ιστορίας, οι οποίοι τολμούν ν’ αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, γελοιοποιούνται με τους ασυνάρτητους ισχυρισμούς τους». «Η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει ελληνική», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μιλώντας για τους υποστηρικτές των Σκοπίων σε διεθνές επίπεδο, τόνισε:

«Εκείνοι δε οι οποίοι, στο πλαίσιο της Διεθνούς Κοινότητας, τους παρακολουθούν αδιάφοροι –και πολύ περισσότερο «συμπαθούντες»- εκτίθενται ανεπανόρθωτα ως, άμεσοι ή έμμεσοι, συνεργοί στο ανοσιούργημα του βιασμού της ιστορίας.  Το οποίο, σημειωτέον, δεν υπόκειται σε πολιτική ή άλλη παραγραφή».

Στην παρέμβασή του ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε:

«Οφείλουμε να διδασκόμαστε στο διηνεκές από την ιστορική αυτή επέτειο, εκείνα που μας ενώνουν, ιδίως στις κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα και το Έθνος μας, είναι πολύ περισσότερα και σημαντικά από αυτά που μπορεί να μας χωρίζουν κατά την συγκυρία».

Στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε επίσης πως «Σ’ αυτό τον Τόπο αντηχεί, ασίγαστο, ένα εμβληματικό σάλπισμα της Ιστορίας μας: Το σάλπισμα της απόφασης για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, στις 6 Οκτωβρίου 1912.  Και, επέκεινα, της ανακατάληψης των στενών του Σαρανταπόρου.  Η οποία αποτέλεσε το στρατηγικό προγεφύρωμα της απελευθέρωσης ολόκληρης της Μακεδονίας μας». Επίσης ο ανώτατος πολιτειακός άρχων παρατήρησε:

«Οφείλουμε να διδασκόμαστε στο διηνεκές από την ιστορική αυτή επέτειο. Και, συγκεκριμένα, να διδασκόμαστε ότι κάθε μεγάλο εθνικό στόχο μπορούμε να τον επιτύχουμε ενωμένοι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης