ΠΑΜΕ: Δραματικές οι ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία

ΠΑΜΕ: Δραματικές οι ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία

Την τριετία 2012 – 2015, αποχώρησαν από τα νοσοκομεία 5.226 άτομα, την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει 2.400 προσλήψεις για αναβάθμιση της περίθαλψης, καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές

ΠΑΜΕ: Δραματικές οι ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία
Τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) κυρία Στέλλα Χριστοδουλάκου και κ. Ηλίας Σιώρας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν οι δύο συνδικαλιστές, την τριετία 2012 – 2015, αποχώρησαν από τα νοσοκομεία 5.226 άτομα, την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει 2.400 προσλήψεις για αναβάθμιση της περίθαλψης.

Κλείσιμο
Επιπλέον, η μελανή κατάσταση στο ΕΣΥ εντείνεται λόγω των συρρικνωμένων προϋπολογισμών. «Η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο του 2015 έχει μηδενικό κονδύλι για προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ έως το τέλος του έτους προβλέπονται δέκα προσλήψεις» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Κι αυτό, παρά την δέσμευση του πρωθυπουργού  κ. Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Απρίλιο κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας ότι θα προκηρυχθούν 4.500 θέσεις στον χώρο της υγείας. Τελικά, όπως επισημαίνουν οι υγειονομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, η πρωθυπουργική υπόσχεση...κόπηκε κατά το ήμισυ, καθώς λίγες ημέρες πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός ανακοίνωσε ότι υπογράφτηκε η Πράξη του υπουργικού Συμβουλίου για την "εκκίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 2.440 κενών οργανικών θέσεων" και ότι "η δαπάνη των παραπάνω προσλήψεων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016". 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης