Αρτέτα για την μάχη του τίτλου: Ελπίζουμε η Γουέστ Χαμ να μας βοηθήσει να πετύχουμε το όνειρό μας

Αρτέτα για την μάχη του τίτλου: Ελπίζουμε η Γουέστ Χαμ να μας βοηθήσει να πετύχουμε το όνειρό μας

Η Άρσεναλ θέλει νίκη την Κυριακή επί της Έβερτον αλλά και γκέλα της Σίτι στο παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ

arteta
Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα, δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο πρώην προπονητής του Ντέιβιντ Μόγιες μπορεί να τους βοηθήσει στην κούρσα του τίτλου της Premier League όταν η Γουέστ Χαμ θα επισκεφτεί την Μάντσεστερ Σίτι την τελευταία αγωνιστική της σεζόν.

Η Άρσεναλ, η οποία αντιμετωπίζει την Έβερτον εντός έδρας, βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τη Σίτι. Ενώ η Άρσεναλ πρέπει να κερδίσει για να έχει μια ευκαιρία, η Σίτι μπορεί να εξασφαλίσει τον τέταρτο τίτλο σε ισάριθμες σεζόν αν κερδίσει τη Γουέστ Χαμ.


Κλείσιμο

Ο Μόγιες εισηγήθηκε την απόκτηση του Αρτέτα το 2005, όταν ήταν προπονητής της Έβερτον, φέρνοντας τον Ισπανό μέσο στην Αγγλία, όπου πέρασε το υπόλοιπο της καριέρας του πριν πάει στους πάγκους.

«Ήταν καθοριστικός και τόσο σημαντικός στην καριέρα μου, ως ποδοσφαιριστής και άνθρωπος. Θα μπορούσε να μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε το όνειρό μας και το προσωπικό μου όνειρο να κερδίσω την Premier League», είπε ο Αρτέτα σήμερα (17/5) στους δημοσιογράφους.

«Το μόνο πράγμα που συζητήσαμε είναι να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να ζήσουμε μια όμορφη μέρα. Είναι πιθανό, είναι ποδόσφαιρο. Πρέπει να παίξουμε όπως κάθε εβδομάδα. Πρέπει να κερδίσουμε και μετά ελπίζουμε η Γουέστ Χαμ να μας βοηθήσει να πετύχουμε το όνειρό μας. Αυτό το πρώτο μέρος είναι πάνω μας, είναι το μόνο πράγμα στο οποίο μπορούμε να επικεντρωθούμε. Πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι και ελπίζουμε να συμβεί κάτι όμορφο», είπε.

«Αν δεν το πιστεύω σήμερα, φανταστείτε πόσο θα μπορούσα να πιστέψω τον Αύγουστο. Από τον Αύγουστο, 38 παιχνίδια «εναντίον» της Μάντσεστερ Σίτι μετά από όσα έκαναν σε 12 ή 13 χρόνια και όσα κάναμε εμείς σε αυτό το διάστημα. δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε έτσι».

Ο τελευταίος τίτλος πρωταθλήματος της Άρσεναλ ήρθε τη σεζόν 2003-04, όταν η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έμεινε αήττητη όλη τη σεζόν, αλλά η ομάδα του βόρειου Λονδίνου δεν ήταν ποτέ σε αυτή τη θέση σε κούρσα τίτλου από τότε που μετακόμισε από το «Χάιμπουρι» στο «Emirates Stadium» το 2006.

Ένα τρόπαιο της Premier League θα υπάρχει επίσης στο «Emirates» σε περίπτωση που η Άρσεναλ καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο: «Βρισκόμαστε στην τελευταία μέρα της σεζόν παίζοντας για το τρόπαιο της Premier League, το οποίο δεν ήταν στο Emirates από τότε που χτίστηκε πριν από 20 χρόνια», είπε ο Αρτέτα.

«Το τρόπαιο θα είναι εκεί, είναι δυνατό. Πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας και μετά να ελπίζουμε τι θα συμβεί. Ας ευχηθούμε να είναι έτσι.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 


Ειδήσεις σήμερα:

Ισόβια σε γονείς-τέρατα που μισούσαν την 3χρονη κορούλα τους και τη βασάνιζαν για μέρες πριν πεθάνει

Ο Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου μετά την απόπειρα δολοφονίας του, λέει ο Ορμπάν

Φωτογραφίες: Η εντυπωσιακή ομοιότητα του Μπίλι Ζέιν με τον Μάρλον Μπράντο στην ταινία για τον μεγάλο ηθοποιό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης