Φωτογραφίες: Εμπρησμό «δείχνουν» τα γκαζάκια στο Θέατρο Ρεματιάς

Φωτογραφίες: Εμπρησμό «δείχνουν» τα γκαζάκια στο Θέατρο Ρεματιάς

Μαρτυρίες πολιτών για δύο νεαρούς με καλυμμένα τα πρόσωπα να φεύγουν τρέχοντας από το σημείο, λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά - Τι καταγγέλλει ο δήμαρχος Χαλανδρίου - Απορρίπτει τις αιτιάσεις για καθυστέρηση η Πυροσβεστική

Φωτογραφίες: Εμπρησμό «δείχνουν» τα γκαζάκια στο Θέατρο Ρεματιάς
Τουλάχιστον τέσσερα γκαζάκια βρήκε και φωτογράφισε το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Θέατρο Ρεματιάς, στο Πολύδροσο, που έγινε στάχτες από φωτιά που ξέσπασε στις 13:55 το μεσημέρι της Δευτέρας και περίπου μία ώρα μετά τέθηκε υπό έλεγχο.

Πολίτες, μιλώντας στο protothema.gr, υποστήριξαν πως είδαν δύο νεαρούς με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους να φεύγουν τρέχοντας, λίγα λεπτά πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στο σημείο.

Κλείσιμο
Για εμπρησμό έκανε λόγο και ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως οι έρευνες του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.



Όταν πυκνός καπνός άρχισε να σκεπάζει την περιοχή γύρω από το θέατρο, οι κάτοικοι  κινητοποιήθηκαν αμέσως για να σβήσουν τη φωτιά, αρπάζοντας τις μάνικες που βρίσκονταν κοντά στο θέατρο, αφού οι φλόγες βρίσκονταν σε αρκετά κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.

Όπως κατήγγειλαν στο protothema.gr, η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με καθυστέρηση. Ο περιφερειάρχης πυροσβεστικής Αττικής, Θανάσης Σερεντέλλος, εντούτοις, τόνισε πως η Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 13:54 για την πυρκαγιά, σημειώνοντας ότι αμέσως μόλις οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, είδαν να καίγεται μέρος του θεάτρου και μάλιστα έδρασαν πολύ γρήγορα.




Πληροφορίες της Πυροσβεστικής μιλούν για γκαζάκια μέσα στο θέατρο αλλά και κάτω από δέντρα

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς, ανέφερε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κάποιος γι' αυτά, σημειώνοντας ότι δεν είναι γνωστό αν η φωτιά ξεκίνησε από το θέατρο.


Ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής που βοήθησε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς
Οι κάτοικοι της περιοχής, ακόμη, επέρριψαν ευθύνες και στο δήμο καθώς, όπως υποστήριξαν, δεν είχε καθαρίσει το χώρο από ξερά χόρτα και διάφορα απορρίμματα.


Κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει ελλείψεις από την πλευρά του Δήμου
Από την πλευρά του, πάντως, μιλώντας στο protothema.gr, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, είπε πως ο δήμος είχε κάνει αυτό που έπρεπε, ενώ μίλησε για πόλεμο που, όπως είπε, γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου στο Δήμο Χαλανδρίου.

«Συνεχίζεται ο πόλεμος που γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου στο Δήμο Χαλανδρίου και δυστυχώς το τίμημα αυτό το πλήρωσε αυτό το "κόσμημα" που έχουμε στην πόλη μας, το θέατρο Ρεματιάς, για το οποίο δίνουμε μια πραγματική μάχη με την αδειοδότησή του, για να πετύχουμε την παραμονή του σε αυτόν το χώρο που υπάρχει ήδη από το 1981» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσος.

Και πρόσθεσε: «Αμυνόμαστε λυσσασμένοι απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο που δεχόμαστε, ώστε να μην αδειοδοτηθεί αυτός ο χώρος και να πάψει να υπάρχει. Αυτοί, λοιπόν, που πήγαν κι έκαναν αυτή την αθλιότητα σήμερα, να ξέρουν καλά ότι το θέατρο θα υπάρξει και θα ξαναλειτουργήσει καλύτερα απ' ό,τι ήταν ποτέ».


Ο περιφερειάρχης πυροσβεστικής Αττικής κ. Σερεντέλος 
Στην ερώτηση του protothema.gr αν καταγγέλλει εμπρησμό, ο κ. Ρούσσος ανέφερε πως «όποιος βλέπει το χώρο αυτή τη στιγμή, μπορεί να δει πάρα πολύ καλά ότι ήταν στοχευμένη ενέργεια».

«Κάηκαν μόνο οι εξέδρες του θεάτρου. Ήταν στοχευμένη ενέργεια ενάντια στο θέατρο και είναι τμήμα του πολέμου που γίνεται εδώ και μήνες, προκειμένου να κλείσει αυτό το θέατρο» είπε χαρακτηριστικά. «Πληροφορούμε όσου έκαναν αυτή την αθλιότητα ότι το θέατρο θα γίνει καλύτερο απ' ό,τι ήταν» σημείωσε ακόμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από ένα μήνα το θέατρο είχε γίνει στόχος δολιοφθοράς από αγνώστους, οι οποίοι είχαν κλέψει, μεταξύ άλλων, εξοπλισμό και καλώδια ηλεκτρισμού, τα οποία ήταν απαραίτητα για τη λειτουργία του θεάτρου.

Σημειώνεται, τέλος, πως για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν στην περιοχή και επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα.  Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 







































Οι φωτογραφίες μέσω Twitter από τον δημοσιογράφο Κώστα Γιαννακίδη είναι ενδεικτικές της κατάστασης στην περιοχή.





Φωτό: @kgiannakidis

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης