Κόντρα «Ποταμιού» - Λουράντου για το διευρυμένο ωράριο

Κόντρα «Ποταμιού» - Λουράντου για το διευρυμένο ωράριο

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ επιτίθεται κατά των βουλευτών, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «μεταρρύθμιση» τη διευρυμένη λειτουργία των φαρμακείων

Κόντρα «Ποταμιού» - Λουράντου για το διευρυμένο ωράριο
Casus belli για τον  επικεφαλής των φαρμακοποιών κ. Κωνσταντίνο Λουράντο έγινε ερώτηση τριών βουλευτών του «Ποταμιού» για το διευρυμένο ωράριο.
 
Ο χαρακτηρισμός «μεταρρύθμιση προς τη σύγχρονη κατεύθυνση» που επεφύλαξαν στο διευρυμένο ωράριο οι κκ Σπύρος Λυκούδης, Σπύρος Δανέλλης και Γρηγόρης Ψαριανός αλλά και η όλη επιχειρηματολογία τους για τα οφέλη καταναλωτών και αγοράς από την «απελευθερωμένη» λειτουργία των φαρμακείων τα τελευταία τρία χρόνια, «απασφάλισαν» τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
 
Κλείσιμο
Συνεπής με την κατηγορηματική απόρριψη κάθε άλλου ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων πλην εκείνου που ακολουθεί το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ο κ. Λουράντος από την εποχή που εκπροσωπούσε τη «γαλάζια» παράταξη στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθήνας (ΦΣΑ), υποστηρίζει με την ίδια ένταση και σήμερα ως αντιμνημονιακός πρόεδρος του ΠΦΣ το κλασικό ωράριο λειτουργίας του κλάδου.
 
«Από πού συμπεραίνετε πως η εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου ως μέρος των μεταρρυθμίσεων είναι εναρμονισμένη με τις σύγχρονες συνθήκες; Μήπως οι σύγχρονες συνθήκες που επικαλείστε είναι οι εδώ και  πέντε χρόνια μνημονιακές «μεταρρυθμίσεις» που ταλαιπωρούν την χώρα μας και τις οπoίες απέρριψε πολύ πρόσφατα με την ψήφο του, ο  ελληνικός λαός;» θέτει τα ερωτήματα προς τους τρεις βουλευτές ο κ. Λουράντος.
 
«Από πού συμπεραίνετε ότι τα έσοδα και η κίνηση των φαρμακείων αυξήθηκαν;» επανέρχεται με άλλο ερώτημα – απάντηση στη διαπίστωση του «Ποταμιού» ότι «τα έσοδα και η κίνηση των φαρμακείων αυξήθηκαν με τη διευρυμένη λειτουργία τους.

Ο κ. Λουράντος αντέτεινε «τα κατασχετήρια που έχουμε στα χέρια μας και που  δείχνουν ακριβώς το αντίθετο για τα χιλιάδες φαρμακεία».
 
Στο επιχείρημα των τριών βουλευτών ότι «οι καταναλωτές θέλουν να μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στο φαρμακείο σε περιπτώσεις ανάγκης, θεωρούν θετικό πως βρίσκουν πιο εύκολα ανοιχτό φαρμακείο, υποστηρίζουν το διευρυμένο ωράριο και θέλουν να συνεχιστεί» ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών διερωτάται «ποιοι είναι οι «καταναλωτές» που υποστηρίζουν το διευρυμένο ωράριο;» ενώ καταλογίζει στους τρεις βουλευτές ότι συνομιλούν «με τους  μεγαλοφαρμακοποιούς  που ακολουθούν το διευρυμένο ωράριο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης