SOS για παιδάκια που πεινούν σε σχολείο της Αθήνας

SOS για παιδάκια που πεινούν σε σχολείο της Αθήνας

"Έρχονται σχολείο παιδιά που θέλουν να μάθουν γράμματα αλλά είναι νηστικά ας ξεκινήσει επιτέλους το συσσίτιο και φέτος είναι ντροπή να συμβαίνει κάτι τέτοιο στις μέρες μας και να μη μπορούμε να βοηθήσουμε" λέει στο protothema.gr μητέρα μαθητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου  Αθηνών 

SOS για παιδάκια που πεινούν σε σχολείο της Αθήνας
Στον πεζόδρομο της οδού Κοργιαλένιου από νωρίς το πρωί παιδάκια καταφτάνουν συνοδευόμενα από τους γονείς τους για να πάνε σχολείο. Τα αγουροξυπνημένα μουτράκια τους δεν προδίδουν σε καμιά περίπτωση ότι ανάμεσα τους είναι και κάποια παιδάκια που δεν έχουν φάει, διότι απλά η οικογένεια τους δεν έχει τη δυνατότητα να τους προσφέρει ούτε καν το αυτονόητο πρωινό γάλα. 

"Είναι παιδάκια που πέρσι με κάποιο τρόπο μπορούσαν να παίρνουν το καθημερινό τους φαγητό από το συσσίτιο του σχολείου και έτσι να έχουν μια στοιχειωδώς ανεκτή καθημερινότητα που σίγουρα ήταν δύσκολη, αλλά τουλάχιστον υπήρχε ένα πιάτο φαγητό", θα πει συγκινημένη η κυρία Μαρία Παπανδρέου, μητέρα δυο παιδιών που πηγαίνουν στο 12ο δημοτικό και η οποία ως εκπρόσωπος της εθελοντικής επιτροπής γονέων του σχολείου γνωρίζει τη δύσκολη κατάσταση για κάποιους μαθητές πολύ καλά.

Κλείσιμο


"Κοιτάξτε και πέρσι υπήρξαν αρκετά περιστατικά δυσάρεστα με μαθητές των οποίων οι γονείς αντιμετώπιζαν όχι απλά οικονομικά προβλήματα αλλά προβλήματα επιβίωσής. Τρέξαμε παλέψαμε προσπαθήσαμε να παράσχουμε βοήθεια ήταν υποχρέωση μας αυτό. Στο μεταξύ πέρσι είχαμε κανονικά συσσίτιο καθημερινά στο σχολείο οπότε σε ένα σημαντικό βαθμό αντιμετωπίστηκε κάπως η κατάσταση. Αυτό όμως δε συμβαίνει φέτος διότι δεν έχει μέχρι στιγμής ξεκινήσει το συσσίτιο. Οχι μόνο στο σχολείο μας αλλά και σε άλλα. Είναι απαραίτητο δυστυχώς ακόμη στις δύσκολες μέρες που διανύουμε", συμπληρώνει η κυρία Παπανδρέου.  

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες οι σύλλογοι των δασκάλων ζητούν άμεση παρέμβασή της Πολιτείας με αίτημα τους να ξεκινήσει η διαδικασία συσσιτίου σε όλα τα σχολεία η οποία φαίνεται να κόλλησε όπως σημειώνεται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας εξ ου και μέχρι σήμερα υπάρχουν σχολεία όπου δε γίνεται συσσίτιο για τους μαθητές.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης