Θεσσαλονίκη: Συμπλοκή δασκάλων με εξωσχολικούς

Θεσσαλονίκη: Συμπλοκή δασκάλων με εξωσχολικούς

Ένας τραυματίας - Η ΕΛΑΣ προσήγαγε έξι άτομα - Σύμφωνα με μαρτυρία, τα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ ακροδεξιών δασκάλων και εξωσχολικών έξω από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Συμπλοκή δασκάλων με εξωσχολικούς
Συμπλοκή μεταξύ δασκάλων, υποψηφίων στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών στα υπηρεσιακά συμβούλια, σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα έξω από δημοτικό σχολείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι -δεν έχει διευκρινιστεί αν επρόκειτο για άλλους δασκάλους ή εξωσχολικούς- επιτέθηκαν εναντίον δασκάλων που βρίσκονταν σε τραπεζάκια έξω από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, σε stand του Εθνικιστικού Μετώπου, παράταξης που κατέρχεται στις σημερινές εκλογές.

Κλείσιμο
Αυτόπτης μάρτυρας


Σε δηλώσεις της έπειτα από το περιστατικό, η κυρία Ελισάβετ Μάζγα, μέλος του Εθνικιστικού Μετώπου, ανέφερε ότι όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:30 όταν μια ομάδα ακροαριστερών χτύπησε την ίδια και μια συνάδελφό της, έσπασε τα πλακάτ και άρχισε να φωνάζει συνθήματα.

«Δεν προκαλέσαμε. Δεν είπαμε τίποτα. Δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα. Αλλά δεν μας βοήθησε κάνεις, ενώ κάποιοι πανηγύριζαν», είπε.

Ωστόσο, ένας άλλος εκπαιδευτικός παρουσίασε διαφορετικά τα όσα έλαβαν χώρα στο σχολείο.

Όπως είπε, είχε μπει στην αίθουσα μια ομάδα την οποία δεν είχαν δει ποτέ και τότε ο συνάδελφός του από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι η ΔΟΕ δεν δέχεται τους φασίστες και κυρίως «κηρύγματα μίσους» δασκάλων και απειλήθηκε από κάποιον συνάδελφο ο οποίος αργότερα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό, «μέσα στην αίθουσα και δίπλα από τους δασκάλους της ΧΑ» υπήρχαν και άλλα άτομα, τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με την εκπαίδευση, «όπως μπράβοι και συνοδοί».

«Αυτοί επιτέθηκαν και τους χτύπησαν», είπε και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι της ΧΑ έκαναν σόου μια εκλογική διαδικασία, την ώρα που παίζονται τα συμφέροντα των μαθητών».

Ελισάβετ Μάζγα - Θύμα επίθεσης


Από την πλευρά του ο διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Ζυγάς, είπε στο protothema.gr  ότι «εξωσχολικοί επιτέθηκαν σε δασκάλους υποψηφίους με το Εθνικιστικό Μέτωπο». Ο κ. Ζυγάς είπε ότι ο τραυματίας είναι ο δάσκαλος που ήταν υποψήφιος με το Εθνικιστικό Μέτωπο. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Έξω από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας που προχώρησαν σε προσαγωγές έξι ατόμων...



Είναι άγνωστο πώς ξεκίνησε το επεισόδιο μεταξύ των δασκάλων στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων.



Χρυσή Αυγή: Παρακρατικοί επιτέθηκαν στους εκπαιδευτικούς

Με ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή επιβεβαιώνει ότι η μία ομάδα των εκπαιδευτικών που εμπλέκεται στα πρωτοφανή επεισόδια στον Εύοσμο είναι ακροδεξιοί, υποστηρίζει ότι οι προσκείμενοι στη ΧΑ δάσκαλοι δέχθηκαν επίθεση από παρακρατικούς και κάνει λόγο για δύο τραυματίες.

«Κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για τα υπηρεσιακά συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι συναγωνιστές εκπαιδευτικοί δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση με ρόπαλα, σιδηρογροθιές και βαριοπούλες από πολυμελή ομάδα κρανοφόρων παρακρατικών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΧΑ.



Οπως ισχυρίζονται οι χρυσαυγίτες «την στιγμή της επίθεσης γνωστοί αριστεριστές συγκεκριμένης παράταξης καθοδηγούσαν και επευφημούσαν τους παρακρατικούς, οι οποίοι αφού τραυμάτισαν τους δύο συναγωνιστές έφυγαν ανενόχλητοι, υπό την κάλυψη των καθοδηγητών τους».









Βιντέο και φωτογραφίες από τις ιστοσελίδες seleo.gr και thestival.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης