Κλειστά τα Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης

Κλειστά τα Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης

Τι καταγγέλλουν οι φυσικοθεραπευτές

Κλειστά τα Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης
Την άμεση επαναλειτουργία των 15 κλειστών Δημόσιων Κέντρων Αποκατάστασης ζητεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), καταλογίζοντας παράλληλα στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ έλλειψη στρατηγικής στο συγκεκριμένο πεδίο.
 
«Τα 15 Κέντρα Αποκατάστασης του Δημοσίου είναι πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα και, αν λειτουργούσαν, θα κάλυπταν τις ανάγκες όλης της χώρας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Γιώργος Μπάκας, επισημαίνοντας ότι «το Βέλγιο που έχει τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα έχει μόνο επτά κέντρα αποκατάστασης».
 
Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος των φυσικοθεραπευτών εκτιμά ότι η λειτουργία των Δημόσιων Κέντρων Αποκατάστασης θα ανακούφιζε τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ: «ο  αντίστοιχος κωδικός του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τα Κέντρα Αποκατάστασης θα μπορούσε να δοθεί για άλλες επείγουσες δράσεις του Οργανισμού. Ουσιαστικά, το κράτος με τη στάση του συνεχίζει ουσιαστικά να επιδοτεί τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
 
Ενδεικτικά αναφέρει ο ΠΦΣ ότι ενώ το Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων στους Αγίους Αναργύρους παλαιότερα υπήρχε λίστα αναμονής από έξι έως οκτώ μήνες, σήμερα οι ασθενείς μπορούν να βρουν θέση αμέσως. Σύμφωνα με τον ΠΣΦ, αυτό συμβαίνει διότι το σύστημα κατευθύνει τα περιστατικά προς τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, τη στιγμή που υπάρχουν δημόσια καινούργια και με σύγχρονο εξοπλισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης