Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ

Διαμαρτύρονται για το πρόγραμμα αξιολόγησης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς υποστηρίζουν ότι αποτελεί τον «προθάλαμο» για να προχωρήσει αργότερα διαθεσιμότητα και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων - Στις 19:00 το συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ στο Σύνταγμα 

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ
Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων, της διαθεσιμότητας αλλά και των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Το κέντρο παρέμεινε για αρκετή ώρα απροσπέλαστο, καθώς οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή, ξεκινώντας από την πλατεία Κλαυθμώνος. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η ΠΟΕ - ΟΤΑ, καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, όπως και εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Κλείσιμο
Η συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση ήταν μεγάλη. Η πορεία έφτασε μέχρι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να ενισχύουν την παρουσία τους στην περιοχή. Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν ησύχως,επιστρέφοντας στο ΥΠΟΙΚ, στο πλευρό των καθαριστριών.  


Μιλώντας στο protothema.gr το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης τόνισε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να παραπλανήσει και να εξαπατήσει ότι αυτή η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις. Λέμε από εδώ σήμερα ότι κι εάν ακόμη κριθεί παράνομη και καταχρηστική αυτή η απεργία, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα». 

Λόγω της απεργίας δε θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, ενώ συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, γι’ αυτό και σήμερα τα νοσοκομεία της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.



Απεργούν επίσης οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού και σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Σήμερα, στο μεταξύ, εκδικάζεται και η προσφυγή του Δημοσίου με την οποία ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.



Συλλαλητήρια και στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις έγιναν και στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Η μία στο άγαλμα του Βενιζέλου, με πρωτοβουλία της ΕΔΟΘ, στην οποία μετείχαν οι ΕΛΜΕ, η Πρωτοβουλία Σωματείων, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και σχολικοί φύλακες, και η άλλη στην πλατεία Αγίας Σοφίας με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.

Ακολούθησαν δύο ξεχωριστές πορείες προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και οι διαδηλωτές με συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης εξέφρασαν την αντίθεση τους στις απολύσεις, την αξιολόγηση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης