Ηράκλειο: Διαμαρτυρία για τις απολυμένες καθαρίστριες

Ηράκλειο: Διαμαρτυρία για τις απολυμένες καθαρίστριες

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Ηράκλειο: Διαμαρτυρία για τις απολυμένες καθαρίστριες
Παράσταση διαμαρτυρίας στις απολυμένες καθαρίστριες θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Τρίτη 1η Ιουλίου, στις 08.00 πμ, στη ΔΟΥ Ηρακλείου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, 595 γυναίκες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών απολύθηκαν διότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση επέλεξε, κατά την πάγια νεοφιλελεύθερη τακτική της, να τις πετάξει στο δρόμο προκειμένου να αναθέσει το έργο της καθαριότητας σε ιδιώτες εργολάβους, χωρίς κανένα απολύτως δημοσιονομικό όφελος. Δέκα μήνες τώρα οι απολυμένες δίνουν ένα σκληρό αλλά δίκαιο αγώνα για την αξιοπρέπεια τους, για την εργασία που τους στέρησαν και η μόνη κυβερνητική απάντηση υπήρξε ο ξυλοδαρμός τους από την αστυνομία, με τις εικόνες ντροπής ξυλοδαρμού ανυπεράσπιστων γυναικών από τα ΜΑΤ να κάνουν το γύρο του κόσμου στιγματίζοντας τη χώρα μας διεθνώς.

Κλείσιμο
Την Τρίτη 1 Ιουλίου στις 8:00 πμ στη Δ.Ο.Υ Ηρακλείου (Λ. Κνωσού αρ. 255) θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας, στήριξης του αγώνα των 595 απολυμένων καθαριστριών με την παρουσία εκ μέρους του συντονιστικού των αγωνιζόμενων καθαριστριών, της Δήμητρας Μανώλη, υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές.

Καλούμε όλους τους φορείς, συλλογικότητες, κινήματα, όλες και όλους τους Ηρακλειώτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να δώσουμε μαζί βροντερό «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας, στέλνοντας το μήνυμα της έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης και του αδιάκοπου αγώνα για την ανατροπή όλων των νεοφιλελεύθερων πολιτικών φτωχοποίησης της κοινωνίας, ενός αγώνα για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και δημοκρατία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.cretalive.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης