Κυψέλη: Διαμαρτυρία γονέων για τις συγχωνεύσεις σε σχολεία

Κυψέλη: Διαμαρτυρία γονέων για τις συγχωνεύσεις σε σχολεία

Με απόφαση του υπουργείου συγχωνεύονται το 27ο με το 30ο Αθηνών

Κυψέλη: Διαμαρτυρία γονέων για τις συγχωνεύσεις σε σχολεία
Σε διώρη κατάληψη και αποκλεισμό της εισόδου των δημοτικών σχολείων της Κυψέλης προχώρησαν κάτοικοι της περιοχής, αντιδρώντας στην πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να συγχωνεύσει δύο μεγάλα δημοτικά της περιοχής σε ένα, από την προσεχή σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα, βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου από το Σεπτέμβριο συγχωνεύεται το 27ο με το 30ο Αθηνών – συμπτωματικά μάλιστα πρόκειται για το σχολείο στο οποίο ψήφισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Κλείσιμο


Στην περιοχή συγχωνεύονται και αλλα σχολεία όπως το 33ο με το 78ο και με αφορμή αυτή την εξέλιξη οι σύλλογοι Γονεων και κηδεμόνων πραγματοποιούν ανάλογες κινητοποίησεις σε ολα τα σχολεία.

Όπως καταγγέλουν προωθείται η δημιουργία σχολείων - “μαμούθ” που σε συνδυασμό με την δύσκολη κατάσταση στην περιοχή λόγω της πολυπολιτισμικότητας, δυσχαιρενει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα των μαθητών, των διδασκόντων και των γονέων και κηδεμόνων.



"Τα προβλήματα είναι πολλά ήδη στα υπάρχοντα σχολεία, σε μεγαλύτερα σχολεία θα είναι περισσότερα και εντονότερα." τονίζουν χαρακτηριστικά σε ανακοινωσή τους οι δυο σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης