Ποινική έρευνα για την κατάρρευση της πόρτας στο σχολείο στην Κηφισιά - Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες

Ποινική έρευνα για την κατάρρευση της πόρτας στο σχολείο στην Κηφισιά - Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες

Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του μαθητή που τραυματίστηκε - Ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης που είχε συνάψει με τον εργολάβο που τοποθέτησε την πόρτα - Η ανακοίνωση του δήμου 

kifisia-dhmotiko-es__2_
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ατύχημα με κατάρρευση πόρτας σε δημοτικό σχολείο Κηφισιάς διέταξε η εισαγγελία. Την ίδια στιγμή, ελεύθεροι αφέθηκαν από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τα τρία άτομα που συνελήφθησαν για την υπόθεση, χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε ώστε να συμπληρωθούν βασικά τμήματα της δικογραφίας. Συγκεκριμένα, για την υπόθεση δεν υπάρχει ακόμη ιατροδικαστική έκθεση, ούτε έχουν ληφθεί καταθέσεις από γονείς μαθητών.

Ακόμη, δεν έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη που έχει ήδη ζητηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης από την αστυνομία και δεν έχουν περιληφθεί τα στοιχεία για το πώς παρελήφθη το έργο.

Υπενθυμίζεται ότι από την κατάρρευση της πόρτας στο δημοτικό σχολείο τραυματίστηκε ένας μαθητής.

Το χρονικό 

Κλείσιμο
Το σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα χθες Τρίτη (21/5) κατά την αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο μετά τη λήξη των μαθημάτων. Η πόρτα είχε τοποθετηθεί λίγες ώρες πριν το ατύχημα, αλλά εκτιμάται ότι δεν είχε στερεωθεί καλά. Όταν η πόρτα έπεσε και χτύπησε το αγοράκι, μαζί του βρίσκονταν άλλα δύο παιδιά που ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση. Ασθενοφόρο έφτασε στο σχολείο και παρέλαβε τον μαθητή, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Εκεί, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, καθώς παραπονιόταν για πόνους στη σπονδυλική στήλη. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, όμως θα παραμείνει προληπτικά στο νοσοκομείο.

 Η στιγμή που μεταφέρουν τον 9χρονο στο νοσοκομείο:

Πόρτα καταπλάκωσε μαθητή σε δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς  (2)


Όπως είναι λογικό, οι γονείς των μαθητών είναι ανάστατοι θέτοντας ερωτήματα ακόμη και για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Γονέας μαθητή ανέφερε χθες ότι αντικατέστησαν την πόρτα και το μεσημέρι που σχόλαγαν τα παιδιά έπεσε η πόρτα, όχι κατά τη διάρκεια των εργασιών. Ο πατέρας έκανε λόγο για «πλήρη ανευθυνότητα», καθώς το γεγονός συνέβη σε σχολείο, που πηγαίνουν παιδιά. Το σχολείο έχει δύο πόρτες. Τα μικρότερα παιδιά βγαίνουν από αυτή που έπεσε.

Ένας άλλος γονιός, του οποίου το παιδί πηγαίνει στη Β' Δημοτικού, ανέφερε ότι απ' ό,τι έμαθε, πήγαν τα παιδιά να βγουν και έπεσε η πόρτα. «Σοκ μεγάλο και δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε», είπε, θέτοντας ερωτήματα για το εάν οι μαθητές είναι ασφαλείς στο σχολείο, όταν μάλιστα έπεσε μία πόρτα που μπήκε για λόγους ασφαλείας. Το κτήριο, ανέφερε ο πατέρας, είναι πολύ παλιό με πολλά προβλήματα. Αλλά κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι μια καινούρια πόρτα θα πέσει.

kifisia-dhmotiko-es__2_
kifisia-dhmotiko-es__5_
kifisia-dhmotiko-es__4_
kifisia-dhmotiko-es__7_
kifisia-dhmotiko-es__3_


Δήμος Κηφισιάς: Καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο που τοποθέτησε την πόρτα

Την ίδια ώρα, ο δήμος Κηφισιάς προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης που είχε συνάψει με τον εργολάβο που τοποθέτησε την πόρτα.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Κηφισιάς ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκινά τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το συμβάν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς

Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Δυσοίωνες προβλέψεις - Θα ζήσουμε ένα από τα πιο ζεστά καλοκαίρια των τελευταίων ετών

Κηδεία Ραϊσί: Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανοί στους δρόμους της Τεχεράνης - Φώναξαν «Θάνατος στις ΗΠΑ»

Κηφισιά: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον μαθητή που καταπλακώθηκε από πόρτα - «Παραμένει εκτός κινδύνου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης