Young Business Talents: Στην τέταρτη θέση η Ελλάδα στον καινοτόμο διαγωνισμό

Young Business Talents: Στην τέταρτη θέση η Ελλάδα στον καινοτόμο διαγωνισμό

Μαθητές Λυκείου από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία, ήρθαν αντιμέτωποι στο Διεθνή Τελικό -  Συμμετείχαν περίπου 10.000 μαθητές και 740 Λύκεια από τις χώρες της Ευρώπης

Young Business Talents: Στην τέταρτη θέση η Ελλάδα στον καινοτόμο διαγωνισμό
Η ομάδα ‘SURPRISE’ του ΕΠΑΛ Παλαμά από την Καρδίτσα- που κέρδισε στον Εθνικό Τελικό του καινοτόμου διαγωνισμού - εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνή Τελικό της Μαδρίτης και κατέλαβε την 4η θέση!

Στο Διαγωνισμό, που διοργανώνεται από τη NIVEA, συμμετείχαν περίπου 10.000 μαθητές και 740 Λύκεια από τις χώρες της Ευρώπης.

Ομάδες μαθητών Λυκείου από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία βρέθηκαν αντιμέτωπες στις 10 Μαΐου στο Διεθνή Τελικό του Διαγωνισμού Young Business Talents, που διοργανώθηκε από τη NIVEA στη Μαδρίτη. Ανταγωνίστηκαν για να αναδειχθούν ως οι καλύτεροι διευθυντές εικονικών επιχειρήσεων στη νότια Ευρώπη!

Η ομάδα που εκπροσώπησε την Ελλάδα ήταν η ‘SURPRISE’, από το σχολείο ΕΠΑΛ ΠΑΛΑΜΑ  της Καρδίτσας, η οποία κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο εθνικό διαγωνισμό Young Business Talents στη χώρα μας, ο οποίος συγκέντρωσε σχεδόν 300 μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε στην Ισπανία πριν από τρία χρόνια και πλέον υλοποιείται επίσης και στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και το Μεξικό. Στη χώρα μας, ένα σύνολο 1.187 μαθητών που σχημάτισαν 334 ομάδες από 104 σχολεία, συμμετείχαν φέτος στη διαδικασία του διαγωνισμού Young Business Talents και έζησαν μια μοναδική εμπειρία. 
Κλείσιμο

Η μορφή του διαγωνισμού ήταν η ίδια σε όλες τις χώρες. Για τέσσερις μήνες, οι ομάδες ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσουν ένα επιχειρηματικό προσομοιωτή 3ης γενιάς στις τάξεις τους, και εντελώς δωρεάν να βιώσουν τη διοίκηση των επιχειρήσεών τους και να εφαρμόσουν τις θεωρητικές γνώσεις που απέκτησαν στην τάξη. Κάθε ομάδα που έφτασε στον Διεθνή Τελικό, έπρεπε πρώτα να επικρατήσει στον εθνικό της διαγωνισμό της και να κερδίσει άλλες 74 ομάδες στις περιπτώσεις της Ελλάδας, Ιταλίας και Πορτογαλίας, και 99 άλλες ομάδες στην περίπτωση της Ισπανίας. 

Αυτός ο διαγωνισμός, στον οποίο τα σχολεία συμμετέχουν δωρεάν, επιτρέπει στους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων να διοικήσουν τη δική τους επιχείρηση online στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο προσομοιωτή 3ης γενιάς της PRAXIS MMT. 

Δείτε video από τον Εθνικό τελικό του ΥΒΤ στην Ελλάδα:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης