Στη φυλακή παραμένει ο Λαυρεντιάδης - Παραπέμπεται σε δίκη για την Proton

Στη φυλακή παραμένει ο Λαυρεντιάδης - Παραπέμπεται σε δίκη για την Proton

Ο επιχειρηματίας παραπέμπεται να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς και 33 ακόμα πρόσωπα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την υπόθεση της τράπεζαζς

Στη φυλακή παραμένει ο Λαυρεντιάδης - Παραπέμπεται σε δίκη για την Proton
Στη φυλακή παραμένει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος φέρεται ως ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων της τράπεζας Proton Bank ύψους 700 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας. 

Ο επιχειρηματίας παραπέμπεται να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς και 33 ακόμα πρόσωπα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την υπόθεση της Proton Bank.

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται, κατά περίπτωση για ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απάτη και απιστία, είναι οι: Τρύφων Κολίντζας, Δημήτρης Σαραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του Γεώργιος.

Αντίθετα, με το ίδιο βούλευμα απαλάσσονται όλων των κατηγοριών οι: Δημήτρης Μπιφάρης, Δημη Βασιλόπουλος, Αντρέας Μίχος, Αντώνης Δελλατόλας και άλλοι. 

Για επιμέρους πράξεις απαλλάσσονται με το βούλευμα οι: Παναγωίτης Δαμηλάκος, Γ. Γεωργάρας και Τρύφων Κολίντζας. 
Κλείσιμο

Με το βούλευμά τους, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, απορρίπτουν τις αιτήσεις κατηγορουμένων για άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους για όσους έχουν προφυλακιστεί, ενώ διατηρούν τους όρους σε όσους επιβλήθηκαν μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση για ορισμένους κατηγορουμένους. 

Σε ότι αφορά τον προφυλακισμένο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, για τον οποίο οι συνήγοροί του είχαν κρούσσει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της  υγείας του, υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελεέας Π. Καψιμάλης, είχε προτείνει προς το Συμβούλιο να επιβληθεί στον επιχειρηματία εγγύηση ύψους 100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποφυλακιστεί. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπενθυμίζεται, τα επισφαλή δάνεια από την τράπεζα Proton Bank, ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ, εκταμιεύτηκαν την περίοδο που επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και τα χρήματα αυτά, κατά τη δικαιοσύνη, κατέληξαν σε εταιρίες συμφερόντων του. 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ορισθεί και η δικάσιμος της πολύκροτης αυτής υπόθεσης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης