Με περικοπές, στα 230 εκατ. ευρώ, η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

Με περικοπές, στα 230 εκατ. ευρώ, η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

Το κόστος για την ανάπλαση του σημαντικότερου παραλιακού μετώπου της Αττικής, θα είναι μειωμένο κατά 100 εκατ. ευρώ εξαιτίας περικοπών ορισμένων έργων

Τα είπαν με Φερέιρα Αντωνίου και Φρέιτας
Με περικοπές, στα 230 εκατ. ευρώ, η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου
Στα 230 εκατ. ευρώ, από το αρχικό ποσό των 340 εκατ. ευρώ, μειώνεται ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, που θα χρηματοδοτηθεί τελικά από το νέο ΕΣΠΑ, με τη συνδρομή ως μέσου τεχνικής βοήθειας και του προγράμματος «Jaspers».

Από την πλευρά της η διοίκηση της Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε., υποστηρίζει, ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου, για το οποίο οι καθυστερήσεις μέχρι σήμερα είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από το υφιστάμενο ΕΣΠΑ, ενώ και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο υλοποιεί στο Φάληρο το έργο της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής, πιέζει για την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης στην περιοχή.

Αυτό προκύπτει από σχετικό έγγραφο που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η διοίκηση της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο έπειτα από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη- Αικατερινάρη και Μαρίας Γιαννακάκη, με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν αν ευσταθούν σενάρια που θέλουν την αφαίρεση έργων από το τελικό project.

Το κόστος για την ανάπλαση του σημαντικότερου παραλιακού μετώπου της Αττικής, θα είναι μειωμένο κατά 100 εκατ. ευρώ εξαιτίας περικοπών ορισμένων έργων, όπως, για παράδειγμα η μείωση του αριθμού των πάρκινγκ, ενώ από την πλευρά της η διοίκηση του Α. Ματιάτου υποστηρίζει ότι από περικοπές δε θα αλλοιώνεται ο στόχος της ουσιαστικής ανάπλασης. Όπως υποστηρίζεται, η περικοπή στο έργο πραγματοποιήθηκε με στόχο το έργο να μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω της ένταξής του στη Νέα Προγραμματική Περίοδο ΣΕΣ 2014- 2020.

Διαβάστε περισσότερα
Κλείσιμο
εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης