Για τις 12 Μαΐου διεκόπη η δίκη για τις μίζες με κατηγορούμενο τον Ντ. Μιχαηλίδη

Για τις 12 Μαΐου διεκόπη η δίκη για τις μίζες με κατηγορούμενο τον Ντ. Μιχαηλίδη

Κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορούν παράνομες αμοιβές 10 εκατ. δολαρίων που διακινήθηκαν για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των TOR - M1

Για τις 12 Μαΐου διεκόπη η δίκη για τις μίζες με κατηγορούμενο τον Ντ. Μιχαηλίδη
Για τις 12 Μαΐου διεκόπη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» από τα εξοπλιστικά με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη και συγκατηγορουμένους του, τον γιο του Μιχάλη, τον πρώην νομικό σύμβουλο του Κράτους Αναστάσιο Σοφό, αλλά και η σύζυγός του που εμφανίζεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμό.

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ο έμπορος όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάτ, ο οποίος παραμένει καταζητούμενος για τις ελληνικές αρχές, αλλά τελικώς με απόφαση του δικαστηρίου θα δικαστεί στην δίκη που ξεκίνησε (σ.σ. η διαδικασία ως προς τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο είχε ανασταλεί), εκπροσωπούμενος από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του που εμφανίστηκαν στο ακροατήριο.

Ο πρώην υπουργός της Κύπρου είχε εκδοθεί στην Ελλάδα έπειτα από αίτημα των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορούν παράνομες αμοιβές 10 εκατ. δολαρίων που διακινήθηκαν για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των TOR - M1.

Οι αμοιβές είχαν ως τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο ενώ στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο γιος του Μιχαηλίδη, Μιχάλης. Ο τελευταίος συμπεριλαμβάνεται στο κατηγορητήριο καθώς το ποσό των 10 εκατ. φαίνεται ότι διακινήθηκε από υπεράκτια εταιρεία σε δικό του λογαριασμό στην Κύπρο, στον οποίο ήταν συνδικαιούχος ο πατέρας του.

Τον πρώην υπουργό της Κύπρου είχε κατονομάσει άλλωστε στις καταθέσεις που είχε δώσει στο στάδιο της ανάκρισης ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη που ξεκινάει. Ωστόσο, σήμερα ο Νίκος Ζήγρας δεν παρέστη στο δικαστήριο, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
Κλείσιμο

Στις καταθέσεις του ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, έχει υποστηρίξει ότι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από τα εξοπλιστικά, εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ήταν ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και ο Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος «μετέφερε τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα».

Ακόμη, ο Ν. Ζήγρας είχε υποστηρίξει ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου.

Πάντως, από την πλευρά του ο πρώην υπουργός της Κύπρου, που παραμένει προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, αρνείται το σε βάρος του κατηγορητήριο.

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε πάντως λίγο ...επεισοδιακά καθώς με την έναρξη της δίκης, το δικαστήριο ειδοποιήθηκε ότι έχει υπάρξει τηλεφώνημα για βόμβα και για αυτό το λόγο το κτίριο του Εφετείου πρέπει να εκκενωθεί όπως και έγινε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης