«Άμεση δράση» αποκτά ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας

«Άμεση δράση» αποκτά ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας

Πρόκειται για εθελοντική ομάδα που στελεχώνουν ιατροί-μέλη του ΙΣΑ - Το έργο της περιλαμβάνει τη Βασική Υποστήριξη Ζωής, την Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα, τις Πρώτες βοήθειες, την Εξειδικευμένη Υποστήριξη Ζωής και τη Σταθεροποίηση του αρρώστου

«Άμεση δράση» αποκτά ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας
Ιατρική Ομάδα Άμεσης Δράσης θέτει στην υπηρεσία του πληθυσμού της Αττικής ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Μάλιστα, η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ δοκιμάστηκε στους σεισμούς της Κεφαλονιάς όπου και απέδειξε την αρτιότητά της, όπως συμφώνησαν οι αρμόδιοι.
 
Όπως δηλώνει και το όνομα της εθελοντικής ομάδας των ιατρών -μελών του ΙΣΑ, οι επαγγελματίες υγείας θα καλούνται και θα παρεμβαίνουν σε έκτακτες καταστάσεις επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας όπου απαιτείται άμεση, γρήγορη και αποτελεσματική επέμβαση, όπως σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές, φυσικές ή προκλητές καταστροφές, επιθέσεις κατά της ανθρώπινης ζωής σε διαδηλώσεις ή διαμαρτυρίες.
 
Την ομάδα στελεχώνουν πολύ εξειδικευμένοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι έλαβαν ειδική επιχειρησιακή εκπαίδευση στο ΕΚΕΠΥ.
 
Το έργο της Ομάδας περιλαμβάνει τη Βασική Υποστήριξη Ζωής, την Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα, τις Πρώτες βοήθειες, την εξειδικευμένη υποστήριξη ζωής και τη Σταθεροποίηση του αρρώστου σε κάθε περίπτωση, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την κάθε ζωή που απειλείται.
 
Η σύσταση αυτής της ομάδας ήταν μονόδρομος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, κ. Γιώργο Πατούλη, με δεδομένο ότι «είμαστε ο  μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας με  27.000 γιατρούς. Επιπλέον, είμαστε πολύ περήφανοι που οι ιατροί μέλη μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για εθελοντική προσφορά» υπογράμμισε.
Κλείσιμο
 
Από την πλευρά του ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Πάνος Ευσταθίου ευχαρίστησε τον ΙΣΑ για τις δυνατότητες που έδωσε στους συναδέλφους ιατρούς αλλά και για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης