Πρεμιέρα για το ΠΕΔΥ στην Αττική

Πρεμιέρα για το ΠΕΔΥ στην Αττική

Τα όποια προβλήματα που πιθανόν προκύψουν θα αντιμετωπιστούν έγκαιρα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας - Αρχική θα είναι δυνατή μόνο η συνταγογράφηση φαρμάκων και η κλινική εξέταση των ασθενών

Πρεμιέρα για το ΠΕΔΥ στην Αττική
Ξεκινά σήμερα η λειτουργία των μονάδων υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στην Αττική. Αρχική θα είναι δυνατή μόνο η συνταγογράφηση φαρμάκων και η κλινική εξέταση των ασθενών, μέχρι τα ιατρεία στελεχωθούν με περισσότερο ιατρικό προσωπικό.

Προοδευτικά μπαίνει σε λειτουργία το σύστημα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Πρόσθεσε ότι τα όποια προβλήματα που πιθανόν προκύψουν, θα αντιμετωπιστούν έγκαιρα, ενώ σημείωσε ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι πενταψήφιες γραμμές, για να κλείνουν οι ασφαλισμένοι ραντεβού.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Υγείας, επίσης, σε παλαιότερες δηλώσεις του εκτίμησε πως «θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Σε πρώτη φάση το ΠΕΔΥ βρίσκεται αντιμέτωπο με τα συνήθη γραφειοκρατικά προβλήματα, όπως η δημοσίευση των διαπιστωτικών πράξεων διορισμού των εργαζομένων στο ΦΕΚ, προϋπόθεση για την ανάληψη καθηκόντων τους στις μονάδες υγείας που ζήτησαν να ενταχθούν.

Είναι ενδεικτικό ότι στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας, που λειτουργεί και ως πυξίδα για τις άλλες, την περασμένη Δευτέρα εστάλησαν στο εθνικό τυπογραφείο οι διαπιστωτικές πράξεις του προσωπικού προς δημοσίευση ενώ παρελήφθησαν και οι σφραγίδες των μονάδων υγείας που θα επιτρέπουν μεταξύ άλλων τη συνταγογράφηση για τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, «οι μονάδες υγείας θα είναι μεν ανοιχτές, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι όλες θα μπορούν να εξυπηρετούν τους πολίτες, ασφαλισμένους και μη. Αυτό εξαρτάται από το πως έχει προχωρήσει σε κάθε μονάδα η διαδικασία με τα ΦΕΚ, τις πράξεις ανάληψης καθηκόντων, τα έγγραφα κλεισίματος του ιδιωτικού ιατρείου που πρέπει να προσκομίζουν οι γιατροί κοκ.». 

Διαβεβαιώνει πάντως ότι σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα τα πρώην Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και όλες οι νομαρχιακές, τοπικές και άλλες μονάδες υγείας του Οργανισμού θα μπορούν να εξυπηρετούν όσους περνούν το κατώφλι τους αναζητώντας γιατρό είτε για εξέταση είτε για συνταγογράφηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης