Κλειστά έως και τη Δευτέρα τα φαρμακεία της Αττικής

Κλειστά έως και τη Δευτέρα τα φαρμακεία της Αττικής

Μέχρι την Κυριακή η απεργία των φαρμακοποιών σε όλη την υπόλοιπη χώρα - Στη διάρκεια της απεργίας οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία

Κλειστά έως και τη Δευτέρα τα φαρμακεία της Αττικής
Επιμένουν στην απεργία διαρκείας οι φαρμακοποιοί, ζητώντας την απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου που οδηγεί, όπως αναφέρουν, «στην εξόντωση το φαρμακείο και τη φαρμακευτική περίθαλψη, με απώτερο σκοπό τα φάρμακα να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ», και καλούν τον πρωθυπουργό «να επαναφέρει στην τάξη τους υπουργούς του».

Με την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για απεργία διαρκείας συντάχθηκαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, οι οποίοι αποφάσισαν στη χθεσινή γενική τους συνέλευση να κρατήσουν κλειστά τα φαρμακεία τους έως και τη Δευτέρα 31 Μαρτίου.

Κλείσιμο
Σε όλη την υπόλοιπη χώρα τα φαρμακεία θα είναι κλειστά μέχρι την Κυριακή και από το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να λειτουργήσουν και πάλι κανονικά.

Από σήμερα, Πέμπτη, θα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, ενώ τα υπόλοιπα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να αποσυρθούν οι επίμαχες διατάξεις.

Με τη λήξη της απεργίας, τη Δευτέρα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) θα συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση για να καθορίσει την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης, δήλωσε ότι τα φαρμακεία θα συνεχίσουν να είναι κλειστά μέχρι και την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και αμέσως μετά οι φαρμακοποιοί θα εκτιμήσουν τα δεδομένα και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους. Επιπλέον προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου.

Κόντρα φαρμακοποιών με Άδωνι

Eν τω μεταξύ, συνεχίζεται η κόντρα των φαρμακοποιών με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Μιλώντας το πρωί στο Mega ο υπουργός Υγείας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, διασταύρωσαν τα ξίφη τους σχετικά με τις ρυθμίσεις που προωθούνται  για τα φαρμακεία.

Ο κ. Θεοδοσιάδης, από την πλευρά του, υποστήριξε πως δεν τηρήθηκαν κάποιες δεσμεύσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενώ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ περιείχε 45 σημεία που αφορούσαν στα φαρμακεία, εκ των οποίων το υπουργείο Υγείας απέκλεισε πέντε, μεταξύ των οποίων και το σχετικό με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η πρόταση της έκθεσης του ΟΟΣΑ ήταν να μπορεί να αγοράζει φαρμακείο ο οποιοσδήποτε Έλληνας, κάτι το οποίο και απερρίφθη όπως και η πρόταση της τρόικας για άρση των πληθυσμιακών κριτηρίων.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ακόμη ότι κάποιοι συνάδελφοί του στην κυβέρνηση εισηγήθηκαν να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα της τρόικας με βασικό επιχείρημα ότι οι Έλληνες φαρμακοποιοί είναι κακομαθημένοι και θα κάνουν απεργία διαρκείας ό,τι κι αν συμβεί.

«Η κοινωνία δεν μπορεί να εκβιάζεται», τόνισε και προειδοποίησε τον κ. Θεοδοσιάδη: «Θα μείνετε ολομόναχοι... Αμφιβάλλω ότι αν το τραβήξετε θα ακολουθήσουν όλοι οι φαρμακοποιοί.... Πάτε να παρασύρετε τον κλάδο σας στην καταστροφή».

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε χθες την απόφαση για απεργία του κλάδου «υπερβολική» και κάλεσε τους φαρμακοποιούς να το ξανασκεφτούν, ιδίως «μετά από όσα επιτύχαμε για τον κλάδο σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις της τρόικας». Πρόσθεσε δε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των φαρμακοποιών με νόημα ότι «η κυβέρνηση εργάστηκε και εργάζεται για την επιβίωση του κλάδου αλλά είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, συνεπώς έχει ως γνώμονα και την προστασία των καταναλωτών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης