Κτίριο Δοξιάδη: Ο «μύθος του Κολωνακίου» ανοίγει και πάλι τις πόρτες του

Κτίριο Δοξιάδη: Ο «μύθος του Κολωνακίου» ανοίγει και πάλι τις πόρτες του

Με αφετηρία την δεκαετία του 1950, βρίσκει ξανά την θέση του στον σύγχρονο κόσμο, έχοντας μετατραπεί σε ένα συγκρότημα πολυτελών, μητροπολιτικών κατοικιών 

Κτίριο Δοξιάδη: Ο «μύθος του Κολωνακίου» ανοίγει και πάλι τις πόρτες του
Ένα άνοιγμα στον Λυκαβηττό, πλούσιο σε βλάστηση, ήταν το μέρος που επέλεξε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Δοξιάδης για να φτιάξει τα γραφεία του. Σε ένα άνοιγμα που «κοιτούσε στα μάτια» τον Παρθενώνα.

Κλείσιμο


Το συγκεκριμένο κτίριο αποτέλεσε για χρόνια ολόκληρα «το σύμβολο» του Κολωνακίου, όμως το με την αλλαγή των εποχών και το πέρασμα του καιρού, το κτίριο θεωρήθηκε ξεπερασμένο και αφέθηκε στην φθορά του χρόνου.



Μετά από πολλά χρόνια, το ιστορικό αυτό «μνημείο» του Κολωνακίου, φαίνεται ότι βρίσκει την θέση του στον σύγχρονο κόσμο. Αφού ανακαινίστηκε πλήρως, είναι έτοιμο να υποδεχτεί οικογένειες, φιλοξενώντας τις στις 26 σύγχρονες πολυτελείς κατοικίες(μερικές έχουν ήδη πωληθεί), ενώ μέσα σε  1.700 τ.μ αναπτύσσονται επτά όροφοι (ισόγειο και έξι όροφοι).



Το ιστορικό κτίριο Δοξιάδη, από σήμερα (17/3) ανοίγει και επίσημα τις πόρτες του στο κοινό της Αθήνας, κρατώντας το ιστορικό του βάρος, αλλά έχοντας μετατραπεί σε ένα συγκρότημα πολυτελών, μητροπολιτικών κατοικιών που ανάλογες έχουμε δει στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά όχι στην Αθήνα.



Η είσοδος είναι σαν το λόμπι ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Στο ισόγειο που οδηγεί στο εξαιρετικό αίθριο, υπάρχει ακόμη χώρος παιχνιδιού 100 τ.μ. αίθουσα συσκέψεων για 12 άτομα, και βέβαια εκεί βρίσκεται και η ασφάλεια. Η πισίνα βρίσκεται επίσης στο ισόγειο όπως και το χαμάμ.



Τα πέντε διαμερίσματα που βρίσκονται ψηλότερα από τα υπόλοιπα 19, έχουν επίσης πρόσβαση σε ιδωτική πισίνα, σπα και στους κήπους της ταράτσας. Το μέγεθος των διαμερισμάτων ξεκινά από 77 τ.μ. και φτάνει στα  721 τ.μ.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης