Μιχάλης Λάμπρος: Να μπει ένα τέλος στις επικρίσεις του λιμενικού για το Φαρμακονήσι

Μιχάλης Λάμπρος: Να μπει ένα τέλος στις επικρίσεις του λιμενικού για το Φαρμακονήσι

Τι επισημαίνει σε επιστολή του προς το protothema.gr ο γενικός διευθυντής Majestic International Cruises INC. και αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας

Μιχάλης Λάμπρος: Να μπει ένα τέλος στις επικρίσεις του λιμενικού για το Φαρμακονήσι
Να  μπει ένα τέλος στις επικρίσεις που δέχεται το Λιμενικό Σώμα σχετικά με την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ζητάει ο γενικός διευθυντής Majestic International Cruises INC. και αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Λάμπρος.

Σε επιστολή του προς το protothema.gr επισημαίνει: «Όλοι μας συμπονούμε και συμπαριστάμεθα στους συγγενείς των θυμάτων στην ατυχή συγκυρία του αλειυτικού σκάφους το οποίο συμπαρέσυρε στο βυθό της θαλάσσιας περιοχής του Φαρμακονησιού δώδεκα ανθρώπινες ζωές.  Όμως από αυτό το σημείο μέχρι τα σχεδόν καθημερινά επιτιμητικά σχόλια και δημοσιεύματα από εκείνη την ατυχή ημέρα της 20ης Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, είναι μάλλον περιττά».

Κλείσιμο
«Είναι περιττά διότι τα περισσότερα αναφέρονται στα λάθη και στις "σκόπιμες" εντός εισαγωγικών παραλείψεις του Λιμενικού Σώματος, κάτι που φυσικά δεν έγινε.  Φτάνουν πια οι επικρίσεις και η κατακραυγή σε βάρος του Λιμενικού Σώματος», προσθέτει, σημειώνοντας πως «δεν είναι ανάγκη να συνεχίζονται οι κατηγορίες προς το Λιμενικό Σώμα για εσκεμμένη ολιγωρία, κάτι που εκθέτει δυστυχώς τη χώρα μας ανεπανόρθωτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη διεθνή κοινή γνώμη».

Στη συνέχεια, ο κ. Λάμπρος κάνει αναφορά στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος:  «Το Λιμενικό Σώμα στην πρόσφατη και παλαιότερη ιστορία του έχει να επιδείξει μόνο εποικοδομητικές και θετικές δραστηριότητες από καταξιωμένους Αξιωματικούς και οπλίτες που τιμούν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με την τωρινή αλλά και με τις παλαιότερες μορφές του και ενεργούν ως θεματοφύλακες όχι μόνο των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της ακτογραμμής μας από λιμάνι σε λιμάνι. Ο σημερινός Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος μαζί με τους συνεργάτες του αποτελούν πανάξια συνέχιση των καταξιωμένων στελεχών του Σώματος που πέρασαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και έθεσαν την θετική τους σφραγίδα στα δρώμενα παράγοντας πάντα θετικό έργο».

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μοχθούσαν νυχθημερόν έχτισαν πετραδάκι – πετραδάκι το σημερινό οικοδόμημα του Λιμενικού Σώματος που το ζηλεύουν ακόμα και οι εχθροί της πατρίδας μας», επισημαίνει και καταλήγει: «Ας σταματήσουν επιτέλους τα καθημερινά σχόλια για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και οι επικρίσεις σε βάρος του Λιμενικού Σώματος και ας ευχηθούμε να είναι αυτή η τελευταία φορά που συμβαίνει στη χώρα μας παρόμοιο ατυχές γεγονός.  Καλύτερα να ασχοληθούμε όλοι για όλα τα άλλα σοβαρά και επείγοντα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα μας και χρήζουν της συμβολής όλων μας για επίλυση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης