Στην Κεφαλονιά πήγε ο πρέσβης της Κίνας με το πλοίο της γραμμής

Στην Κεφαλονιά πήγε ο πρέσβης της Κίνας με το πλοίο της γραμμής

«Θα μεταφέρω στην κινεζική κυβέρνηση ότι όλα είναι πολύ καλά στην Κεφαλλονιά» είπε ο Zou Xiaoli και πρόσθεσε: «Θα προσκαλέσω τους πολίτες της Κίνας να επισκεφθούν το όμορφο νησί της Ελλάδας»

«Ξεκινήσαμε στις 03:00 το πρωί για να μεταφέρουμε τη συμπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης - Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη βοήθεια της Ελλάδας το 2008» δήλωσε ο πρέσβης 

Στην Κεφαλονιά πήγε ο πρέσβης της Κίνας με το πλοίο της γραμμής
Ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli έφτασε νωρίτερα στην Κεφαλονιά, σε μια συμβολική επίσκεψη συμπαράστασης και συμπάθειας προς τους κατοίκους του νησιού που δοκιμάζονται από τον Εγκέλαδο.

Μακριά από τις κάμερες και μετά τις συναντήσεις του με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου και τον δήμαρχο Κεφαλλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, δήλωσε στο αθηναϊκό πρακτορείο: «Εγώ και οι συνεργάτες μου ξεκινήσαμε από τις 03.00 το πρωί και έπειτα από επτά ώρες ταξίδι φθάσαμε στην Κεφαλλονιά. Πραγματοποιήσαμε συσκέψεις με τις τοπικές Αρχές και με την κινεζική κοινότητα στο νησί. Τους μετέφερα τη συμπαράσταση και τη συμπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης, αλλά και της πρεσβείας μας».

Κλείσιμο
Παράλληλα, μίλησε για τους δεσμούς αλληλεγγύης Ελλάδας-Κίνας τονίζοντας: «Οι Έλληνες είναι συμπαθείς στους Κινέζους πολίτες, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ποτέ τη βοήθεια που έδωσε η Ελλάδα στην Κίνα το 2008, όταν ο σεισμός είχε χτυπήσει τη χώρα μας. Οι φίλοι χρειάζονται, γι’ αυτό είμαι και εγώ εδώ σήμερα και θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες στην τοπική αρχή για την υποδοχή, αλλά και την καλή συμπεριφορά που δείχνουν στην τοπική κινεζική κοινότητα».

Επιπλέον, ανέφερε ότι θα προτρέψει τους Κινέζους να επισκεφθούν την Κεφαλλονιά και να δουν τις ομορφιές του νησιού, επισημαίνοντας: «Θα μεταφέρω στην κινεζική κυβέρνηση ότι όλα είναι πολύ καλά στην Κεφαλλονιά, υπάρχουν μικρές δυσκολίες, οι οποίες θα περάσουν και θα προσκαλέσω τους πολίτες της Κίνας να επισκεφθούν το όμορφο νησί της Ελλάδας. Ξέρω ότι αυτός ο τόπος έχει πολύ καλά παραδοσιακά προϊόντα, όπως το κρασί. Ακόμα, σήμερα συζητήσαμε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν εδώ επιστημονικά προγράμματα για θέματα σεισμού, για να ανταλλάξουμε οι δύο λαοί πληροφορίες και εμπειρίες».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης