Αθανασίου: Ελευθερία, ασφάλεια και δικαιοσύνη οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας

Αθανασίου: Ελευθερία, ασφάλεια και δικαιοσύνη οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας

Να μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν στα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας και τις δημόσιες υπηρεσίες, χάνονται από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Αθανασίου: Ελευθερία, ασφάλεια και δικαιοσύνη οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας
Κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας ενώπιον των αρμόδιων Επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διαβεβαίωσε ότι «η Ελληνική Προεδρία θα κινηθεί προς τη συνέχιση των εργασιών για τις μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα της ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης (περίοδος μετά το Πρόγραμμα της Στοκχόλμης), με στόχο την επεξεργασία ενός λιτού και συνοπτικού κειμένου στρατηγικών κατευθύνσεων».

Ως προς τη νομοθετική πρόταση για την αναμόρφωση του ευρωπαϊκού δικαίου για τα προσωπικά δεδομένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε: «Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις των κανόνων της Ε.Ε. για την προστασία των προσωπικών δεδομένων εξασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών του ατόμου, μειώνουν το κόστος και αυξάνουν την ασφάλεια δικαίου, αντικαθιστώντας το σημερινό καθεστώς των νομοθετικών ρυθμίσεων στην Ευρώπη με μία ενιαία δέσμη κανόνων και για τις 28 χώρες της Ε.Ε. Επιπλέον, επιτρέπουν την αύξηση του αριθμού των ατόμων που συναλλάσσονται μέσω του διαδικτύου και διαμορφώνουν ένα σαφές πλαίσιο για τις διαβιβάσεις δεδομένων».

Κλείσιμο
Σχετικά με την πρόταση Κανονισμού για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής με αποκλειστική αρμοδιότητα τη διερεύνηση και τη δίωξη εγκλημάτων σε βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε., ο υπουργός Δικαιοσύνης τη χαρακτήρισε «βήμα προόδου στη δικαστική συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών» και προσέθεσε:

«Δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν στα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας και τις δημόσιες υπηρεσίες, χάνονται από τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορη την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε ο κ. Αθανασίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης