ΔΕΗ: Προκαλούν έκπληξη και απογοήτευση οι δηλώσεις του κ. Ασκούνη

ΔΕΗ: Προκαλούν έκπληξη και απογοήτευση οι δηλώσεις του κ. Ασκούνη

«Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραβιάσουμε τα προσωπικά δεδομένα», απαντά στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ – Ξεκινούν οι διαδικασίες για επανασύνδεση 2.000 ευάλωτων καταναλωτών

ΔΕΗ: Προκαλούν έκπληξη και απογοήτευση οι δηλώσεις του κ. Ασκούνη
Μετά τις κατηγορίες του δημάρχου Καλλιθέας και Προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Ασκούνη, πως η ΔΕΗ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία των νοικοκυριών στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, καθώς επικαλείται προσωπικά στοιχεία, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως προκαλούν «έκπληξη και απογοήτευση» οι δηλώσεις του κ. Ασκούνη.

«Είναι απορίας άξιον ότι, ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων την απάντηση, την οποία μάλιστα έλαβε στην ειδική για το θέμα σύσκεψη - η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μετά από πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργού Ιωάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ - συνεχίζει να επαναφέρει το θέμα αγνοώντας επιδεικτικά τη νομοθεσία για "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα", την οποία ως επιχείρηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραβιάσουμε», αναφέρει η ΔΕΗ.

Κλείσιμο
Επιπρόσθετα ζητά από τον κ. Ασκούνη, «ως τον πλέον αρμόδιο, να ηγηθεί της προσπάθειας όλων των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Περιφέρεια, το ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

Στη συνέχεια υπογραμμίζει πως έχει κινήσει από σήμερα τις διαδικασίες για την άμεση επανασύνδεση 2.000 ευάλωτων καταναλωτών, ενώ αναμένονται από τους Δήμους οι καταστάσεις των πολιτών που ήταν καταγεγραμμένοι ως την 1η Νοεμβρίου στα μητρώα των κοινωνικών υπηρεσιών και Δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Οι καταστάσεις αυτές θα πρέπει να κοινοποιηθούν στις επιτροπές που πρέπει να συσταθούν ανά Δήμο για να αποφασίζουν για την επανασύνδεση ή τη μη διακοπή της ηλεκτροδότησης στις συγκεκριμένες ομάδες», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο κ. Ασκούνης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στη σύσκεψη του Σαββάτου στο ΥΠΕΚΑ ζητήσαμε με επιμονή από τη ΔΕΗ, τις καταστάσεις της με τα στοιχεία των νοικοκυριών στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, για οικονομικούς λόγους. Η ΔΕΗ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία, επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα !... Για μας είναι ακατανόητη η στάση αυτή της ΔΕΗ, όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».

Στη συνέχεια προσθέτει: «Επανερχόμαστε, λοιπόν, και ζητάμε η ΔΕΗ να στείλει άμεσα τις καταστάσεις στους δήμους, ώστε να διασταυρωθούν τα στοιχεία της με αυτά των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων και της Εκκλησίας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης