Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα ρίχνουν το σύστημα της «e-syntagografisi»

Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα ρίχνουν το σύστημα της «e-syntagografisi»

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, η δυσλειτουργία του συστήματος αποδίδεται στην ένταξη των επτά πρώτων θεραπευτικών πρωτοκόλλων βάσει των οποίων θα λαμβάνουν εφεξής φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Παναγιώτης Μπουγιούρης: "Αγαπώ πολύ την Αθηνά"!
Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα ρίχνουν το σύστημα της «e-syntagografisi»

Την υπολειτουργία του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (e- syntagografisi) καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και ζητεί από τη  αρμόδια υπηρεσία ΗΔΙΚΑ εξηγήσεις αλλά και την αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΙΣΑ, επικαλούμενος καταγγελίες γιατρών – μελών του το τελευταίο 10ήμερο για δυσλειτουργία του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, «υπάρχουν καθυστερήσεις, οι οποίες φθάνουν τις 3 και 4 ώρες με αποτέλεσμα τόσο οι ασθενείς όσο και οι γιατροί να υφίστανται μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, η οποία πολλές φορές καταλήγει σε διαπληκτισμό ανάμεσα στον γιατρό και τον ασθενή».
Κλείσιμο
 
Όπως πληροφορείται το protothema.gr, η δυσλειτουργία του συστήματος αποδίδεται στην ένταξη των επτά πρώτων θεραπευτικών πρωτοκόλλων βάσει των οποίων θα λαμβάνουν εφεξής φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα, δηλαδή οι φαρμακευτικές αγωγές- πακέτο για κάθε ασθένεια είναι μία ακόμη μνημονιακή υποχρέωση -ο ΕΟΦ έχει καταρτίσει σε συνεργασία με τις ιατρικές επιστημονικές εταιρίες και το ΚΕΣΥ 150 θεραπευτικά πρωτόκολλα που πρέπει να ενταχθούν στο σύστημα της e-syntagografisi της ΗΔΙΚΑ.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου πρέπει να μπουν στο σύστημα τα επτά θεραπευτικά πρωτόκολλα που αφορούν τα φάρμακα όσων πάσχουν από άνοια, οστεοπόρωση, νόσο του Πάρκινσον, επιληψία, σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση και υπερλιπιδαιμία (χοληστερίνη).
 
Στην πράξη οι γιατροί θα υποχρεούνται να συνταγογραφούν τα φάρμακα όπως ορίζει το πρωτόκολλο βάσει της διάγνωσης και της πορείας του ασθενούς.
 
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε ήδη επισημάνει ότι το σύστημα δεν ήταν έτοιμο να δεχθεί και να υποστηρίξει την προσθήκη νέων προγραμμάτων, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν θα πρέπει οι οποιεσδήποτε αλλαγές να λαμβάνουν χώρα στις αρχές του μήνα» αναφέρει ο ΙΣΑ και ζητεί από την διοίκηση της ΗΔΙΚΑ να αποκαταστήσει άμεσα τα προβλήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης