Υπ. Υγείας: Τροποποιούνται οι όροι του Health Voucher

Υπ. Υγείας: Τροποποιούνται οι όροι του Health Voucher

Διευρύνεται και επικαιροποιείται το Πρόγραμμα προκειμένου να ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες και την πραγματική οικονομική κατάσταση των πρώην ασφαλισμένων πολιτών







Πορεία των φορτηγών και στην Τρίπολη
Υπ. Υγείας: Τροποποιούνται οι όροι του Health Voucher
Aνοίγει περισσότερο την...  υγειονομική ομπρέλα για τους ανασφάλιστους το υπουργείο Υγείας. Το Health Voucher, το εισιτήριο για την ελεύθερη πρόσβαση στο σύστημα δημόσιας υγείας έχουν αποκτήσει τον τελευταίο μήνα, που τέθηκε σε εφαρμογή το φερώνυμο πρόγραμμα, περισσότεροι από 20.000 Έλληνες που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα.
 
Ωστόσο, με απόφαση που υπέγραψε την Παρασκευή ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας διευρύνεται το πρόγραμμα σε ό,τι αφορά τα έμμεσα μέλη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Κλείσιμο
«Οι τροποποιήσεις αυτές διευρύνουν και επικαιροποιούν το πρόγραμμα προκειμένου να ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες και την πραγματική οικονομική κατάσταση των πρώην ασφαλισμένων πολιτών» επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Μπέζας.
 
Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλα τα προστατευόμενα μέλη των πρώην άμεσα ασφαλισμένων που δεν υπήρξαν κατά το παρελθόν ασφαλισμένα (ανασφάλιστοι νέοι σύζυγοι, απόκτηση τέκνων κλπ).

Επίσης, λαμβάνονται πλέον υπόψη ως εισοδηματικό κριτήριο τα οικονομικά στοιχεία των δυνητικών δικαιούχων για το 2013, στις περιπτώσεις που οι φορολογικές τους δηλώσεις έχουν εκκαθαριστεί. Εάν δεν έχουν εκκαθαριστεί, οι αιτούντες μπορούν να δηλώνουν τα στοιχεία του οικονομικού έτους 2012.
 
Οι αιτήσεις των προστατευόμενων μελών θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης