Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των εφοριακών στο υπ. Οικονομικών

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των εφοριακών στο υπ. Οικονομικών

Αποχώρησαν όταν και ενημερώθηκαν από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, όσον αφορά στις απαιτήσεις τους

Ολυμπιακός: Απαντάει ο Γέστε, συνεχίζει ο Νικοπολίδης
Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των εφοριακών στο υπ. Οικονομικών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εφοριακοί που αντιδρούν στo κλείσιμο των ΔΟΥ και την τοποθέτηση σε καθεστώς διαθεσιμότητας 400 υπαλλήλων των εφοριών.

Οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν από το υπουργείο λίγο μετά τις 10 όταν και ενημερώθηκαν από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Θεοχάρη, ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, όσον αφορά στις απαιτήσεις τους.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα τεθούν σε πρώτη φάση οι 400 καθαρίστριες των εφοριών, ενώ οι εφοριακοί υποστηρίζουν ότι θα έρθει και νέο «κύμα» απολύσεων.



Σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ - ΔΟΥ) διαμηνύει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με το σύνολο των Ομοσπονδιών του Υπουργείου και με την ΑΔΕΔΥ.

«Οι εφοριακοί δεν θα δεχτούμε ούτε μια απόλυση, θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των φορολογικών υπηρεσιών και φυσικά το αυτονόητο, δηλαδή, τις λίγες θέσεις εργασίας που έχουν απομείνει στο Υπουργείο, συγκριτικά με τις μεγάλες ανάγκες, για την αύξηση των φορολογικών εσόδων και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Τις μόνες λύσεις για την έξοδο της χώρας μας από τα δεσμά των ξένων και ντόπιων τροϊκανών», τονίζει η Ομοσπονδία.














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης