Οι πλωτές πλατφόρμες σε Σαν Φρανσίσκο και Μέιν είναι της Google;

Οι πλωτές πλατφόρμες σε Σαν Φρανσίσκο και Μέιν είναι της Google;

Όσοι παρακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις εικάζουν ότι οι δύο πλωτές εξέδρες φαίνεται πως αποτελούν την υλοποίηση της πατέντας για κέντρα δεδομένων που θα τροφοδοτούνται με πράσινη, φθηνή και άφθονη κυματική ενέργεια

Οι πλωτές πλατφόρμες σε Σαν Φρανσίσκο και Μέιν είναι της Google;
Δύο τεράστιες πλωτές πλατφόρμες, η μία στο Σαν Φρανσίσκο και η άλλη στο Μέιν των ΗΠΑ, έχουν εξάψει την φαντασία των γκουρού της τεχνολογίας που θεωρούν ότι πρόκειται για κέντρα δεδομένα της Google που στήθηκαν υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας στο... νερό.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail», που επικαλείται την ιστοσελίδα «CNET», η μεγαλύτερη μηχανή διαδικυτιακής αναζήτησης δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής διευκρινήσεις για τια εξέδρες, ωστόσο, φέρεται να υλοποιεί την πατέντα που κατοχύρωσε πριν από λίγα χρόνια (2009) για «κέντρα δεδομένων με βάση το νερό».

Η τεράστια εξέδρα που έκανε την εμφάνισή της στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο τις προηγούμενες ημέρες έχει ύψος τετραώροφου κτιρίου και αποτελείται από σειρές σύγχρονων εμπορευματοκιβωτίων. Μια παρόμοια τεράστια εξέδρα έχει στηθεί στο Πόρτλαντ του Μέιν.



Πάντως, όσοι παρακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις εικάζουν ότι οι δύο πλωτές εξέδρες φαίνεται πως αποτελούν την υλοποίηση της πατέντας για κέντρα δεδομένων που θα τροφοδοτούνται με πράσινη, φθηνή και άφθονη κυματική ενέργεια.

Από την πλευρά του, ο ειδικός στα κέντρα δεδομένων, Τζόναθαν Κούνεϊ από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ εκτίμησε ότι δεν θα ήταν απίθανο η Google να κατασκευάζει κέντρα δεδομένων μέσα σε κοντέινερ, σε πλωτές πλατφόρμες, παρά το γεγονός ότι η χρήση αλμυρού νερού ως πηγής ψύξης θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα.



Πρόσθεσε επίσης ότι η Google θέλει πιθανότατα να ακολουθήσει τα χνάρια αρκετών εταιρειών όπως η Microsoft και η Dell, οι οποίες έχουν εγκαταστήσει εδώ και αρκετό καιρό ειδικά προσαρμοσμένα κέντρα δεδομένων μέσα σε εμπορευματοκιβώτια.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης