Χελώνα καρέτα - καρέτα επιστρέφει στην ελευθερία έξι χρόνια μετά

Χελώνα καρέτα - καρέτα επιστρέφει στην ελευθερία έξι χρόνια μετά

Η Μαρίνα είχε καταπιεί αγκίστρι και είχε βαθύ χτύπημα στο κεφάλι πάνω από το δεξί της μάτι

Χελώνα καρέτα - καρέτα επιστρέφει στην ελευθερία έξι χρόνια μετά
Η «Μαρίνα» είναι μία θηλυκή ενήλικη θαλάσσια χελώνα καρέτα - καρέτα, μήκους 80 εκ., που βρέθηκε στο Γεράνι του Πλατανιά Χανίων το καλοκαίρι του 2007.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ δραστηριοποιείται στη περιοχή και γενικότερα στη Κρήτη με προγράμματα πεδίου για την προστασία των φωλιών Caretta caretta.

Κλείσιμο
Έτσι η θαλάσσια χελώνα βρέθηκε στα κατάλληλα χέρια και την επόμενη κιόλας μέρα μεταφέρθηκε στο κέντρο διάσωσης θαλάσσιων χελωνών στη Γλυφάδα.

Η Μαρίνα είχε καταπιεί αγκίστρι και είχε βαθύ χτύπημα στο κεφάλι πάνω από το δεξί της μάτι.

Παρέμεινε στο Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα για 6 χρόνια και δαπανήθηκαν περίπου10.000 ευρώ για την περίθαλψή της. Το αγκίστρι αφαιρέθηκε πολύ γρήγορα, σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή της.

Και παρόλο που το τραύμα που είχε στο κεφάλι αποκαταστάθηκε σχετικά σύντομα, ήταν η αιτία που η Μαρίνα ταϊζόταν για κάποιο διάστημα με γαστρικό σωλήνα, αλλά και για την απώλεια του δεξιού της ματιού, που παρά της προσπάθειες της κτηνιάτρου του ΑΡΧΕΛΩΝ, δεν μπόρεσε ποτέ να αποκατασταθεί.

Επίσης, το χτύπημα αυτό ήταν και η αιτία που η Μαρίνα δεν μπορούσε να καταδυθεί στο νερό σωστά όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας την ελπίδα για την απελευθέρωση της στο φυσικό περιβάλλον ιδιαίτερα μακρινή.

Προς έκπληξη όλων το τελευταίο εξάμηνο και μετά από πολύχρονη αντιβιοτική φαρμακευτική αγωγή, η Μαρίνα άρχισε να καταδύεται κανονικά και να τρέφεται μόνη της, φτάνοντας αισίως τα 73 κιλά.

Αυτό σημαίνει πως ήρθε η ώρα να απελευθερωθεί στο φυσικό της περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο flashnews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης