Mε πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο

Mε πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο

Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 718,80 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,19%


Mε πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο
Νo event, δηλαδή κανένα γεγονός ήταν ουσιαστικά σήμερα η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων καθώς τα μεν ελληνικά ομόλογα βρέθηκαν υψηλότερα με απόδοση 5,11% και το χρηματιστήριο έκλεισε με οριακές απώλειες, αφού είχε επανέλθει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λ.χ τα ομόλογα της Ιταλίας σημείωσαν πτώση στην απόδοση, ενω τα ελληνικά ήταν σχεδόν αδιάφορα.   

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 718,80 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,19%. Επί της ουσίας, οι ξένοι επενδυτές  απέχουν από την Ελλάδα  καθώς είναι μέσα Νοεμβρίου. Και είναι η τρίτη χρονιά, κατά την οποία η ελληνική αγορά κλείνει με ζημιές στις τράπεζες – ενω έχουν περάσει και τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις.

Δηλαδή, με εξαίρεση τα long funds ( μακροπρόθεσμοι επενδυτές )  για την Ελλάδα - και τους traders, οι υπόλοιποι επενδυτές θέλουν να επιστρέψουν, όταν και εφόσον τα stress tests περάσουν ή κλείσει η αξιολόγηση. Μέχρι τότε η εικόνα των τραπεζών  ακολουθεί την ίδια πορεία, με έντονες διακυμάνσεις και υψηλή μεταβλητότητα.

Κάτι ανάλογο επικρατεί και για τις εισηγμένες. Με εξαίρεση τον ΟΠΑΠ που διανέμει έκτακτο μέρισμα, η ελληνική αγορά δεν συγκεντρώνει ενδιαφέρον, ούτε όταν τα κέρδη είναι εντυπωσιακά, όπως συνέβη στην περίπτωση του Μυτιληναίου.             
Κλείσιμο
 
Πτώση 0,82% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,242 ευρώ. Άνοδος 0,88% για την Eurobank στα 0,575 ευρώ. Άνοδος 0,68% για την Alpha Bank στα 1,48 ευρώ.

Κέρδη 3,61% για τον ΟΠΑΠ στα 10,05 ευρώ – μετά την έκπληξη του έκτακτου μερίσματος. Οριακή άνοδος 0,22% για τον Μυτιληναίο στα 9,28 ευρώ –ύστερα απο εντυπωσιακά κέρδη. Βουτιά 4,4% γαι την lamda  στα 5,38 ευρώ- μετοχή οπου συνεχίζει να προβληματίζει λόγω των καθυστερήσεων  στο Ελληνικό. Πτώση 1,58% για τον ΟΤΕ στα 9,99 ευρώ με 57 χιλ κομμάτια.

Οι συναλλαγές ανήλαθν σε 69,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14,1 εκατ. ευρώ  αποτελούσαν  πακέτα συναλλαγών κυρίως στον ΟΠΑΠ.    

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης