Wall Street: Σε νέα υψηλά S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Σε νέα υψηλά S&P 500 και Nasdaq

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση της Fed σε λίγες μέρες - Η πλειοψηφία των αναλυτών περιμένει ότι τα επιτόκια θα μείνουν αμετάβλητα

Wall Street: Σε νέα υψηλά S&P 500 και Nasdaq
Σε νέα υψηλά βρέθηκαν τη Δευτέρα οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Fed μέσα στην εβδομάδα. 

Ο Dow Jones έκλεισε ανοδικά 0,28% στις 22.331 μονάδες, με τις μετοχές των Goldman Sachs και Boeing να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Ο S&P 500 έκλεισε σε νέο υψηλό ρεκόρ με «οδηγό» τις χρηματοοικονομικές μετοχές, στις 2.503 μονάδες ενώ ο Nasdaq βρέθηκε ενδοσυνεδριακά σε νέο υψηλό ρεκόρ. Έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 6.454 μονάδες.

Κλείσιμο
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX υποχώρησε σε νέο χαμηλό από τις 8 Αυγούστου, στις 9,88 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Orbital ATK ενισχύθηκε έως και 20% μετά τη συμφωνία, ύψους 9,2 δισ. δολ. που υπέγραψε με την αμυντική βιομηχανία Northrop Grumman

Οι αμυντικές μετοχές έχουν καταγράψει άνοδο 20% από την αρχή του έτους.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση της Fed σε λίγες μέρες. Η πλειοψηφία των αναλυτών περιμένει ότι τα επιτόκια θα μείνουν αμετάβλητα, ωστόσο περιμένει ότι η Fed θα ξεκινήσει τη συρρίκνωση του ισολογισμού της, ύψους 4,5 τρισ. δολ.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενισχύθηκαν. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,23% ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου στο 1,397%.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης