Σταθεροποιητικές κινήσεις στη Wall Street - Άνοδος για τις πετρελαϊκές μετοχές

Σταθεροποιητικές κινήσεις στη Wall Street - Άνοδος για τις πετρελαϊκές μετοχές

Οι πετρελαϊκές μετοχές να κινούνται ανοδικά λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ που ανάγκασε πολλά διυλιστήρια να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους

Σταθεροποιητικές κινήσεις στη Wall Street - Άνοδος για τις πετρελαϊκές μετοχές
Σταθεροποιητικές κινήσεις κατέγραψε η Wall Street τη Δευτέρα, με τις πετρελαϊκές μετοχές να κινούνται ανοδικά λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ που ανάγκασε πολλά διυλιστήρια να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους.

Ο τυφώνας, κατηγορίας 4, που γρήγορα υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο πέρασμά του από το Χιούστον.

Κλείσιμο
Ο Dow Jones υποχώρησε οριακά κατά 0,02% στις 21.808 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,05% στις 2.444 μονάδες και ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,28% στις 6.283 μονάδες.

«Μερικά από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια του Χιούστον κλείνουν και βλέπουν μεγάλη άνοδο στις τιμές γκαζολίνης, μια άνοδος που αντανακλάται και στις μετοχές» υποστηρίζει ο Πίτερ Καρντίγιο, επικεφαλής οικονομολόγος στην First Standard Financial.

Οι μετοχές των Valero Energy, Phillips 66 και Marathon Petroleum ενισχύθηκαν κατά τουλάχιστον 1%.

Η τιμή του WTI υποχώρησε κατά 1,48 δολάρια ή 3,1% στα 46,39 δολάρια ενώ η τιμή του Brent υποχώρησε κατά 70 σεντς ή 1,3% στα 51,71 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης