Πτώση στη Wall Street, άνοδος για τις μετοχές λιανεμπορίου

Πτώση στη Wall Street, άνοδος για τις μετοχές λιανεμπορίου

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Fed στο Κάνσας, Έστερ Τζόρτζ, η αμερικανική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για νέες αυξήσεις επιτοκίων, παρά τα πρόσφατα, αδύναμα, στοιχεία για τον πληθωρισμό

Πτώση στη Wall Street, άνοδος για τις μετοχές λιανεμπορίου
Οριακά χαμηλότερα έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, ενόψει του συμποσίου των κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάκσον Χολ. Άνοδο κατέγραψαν μόνο οι μετοχές λιανεμπορίου, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων στον κλάδο. 

Ο Dow Jones έκλεισε χαμηλότερα 0,13% στις 21.783 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,21% στις 2.438 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,11% στις 6.271 μονάδες. 

Κλείσιμο
Στο συμπόσιο οι Τζάνετ Γέλεν (Fed) και ο Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ) αναμένεται να δώσουν ομιλία για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, ωστόσο, οι περισσότεροι αναλυτές πάντως δεν περιμένουν σημαντικές ανακοινώσεις για τα επιτόκια από την συνάντηση της Παρασκευής. 

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Fed στο Κάνσας, Έστερ Τζόρτζ, η αμερικανική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για νέες αυξήσεις επιτοκίων, παρά τα πρόσφατα, αδύναμα, στοιχεία για τον πληθωρισμό. 

«Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη σταδιακή αύξηση των επιτοκίων. Αν και ο πληθωρισμός δεν έχει φτάσει το 2%, ο στόχος αυτός είναι μακροπρόθεσμος και η οικονομία αναπτύσσεται, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, επομένως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» είπε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης