Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με άνοδο 0,15%

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με άνοδο 0,15%

ι ξένοι επενδυτές προτίμησαν να διατηρήσουν επιφυλάξεις εν όψει του Eurogroup – εξ ου και ο τζίρος ήταν μειωμένος στα 73 εκατ. ευρώ- σε σύγκριση με τις δυο τελευταίες συνεδριάσεις

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με άνοδο 0,15%
Στις 799,73 μονάδες έκλεισε η Αθήνα  σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,15% καθώς η εικόνα ήταν μεικτή στις τράπεζες με μοναδική θετική μετοχή την Eurobank, η οποία πλησιάζει την τιμή της αύξησης.

Οι ξένοι επενδυτές προτίμησαν να διατηρήσουν επιφυλάξεις εν όψει του Eurogroup – εξ ου και ο τζίρος ήταν μειωμένος στα 73 εκατ. ευρώ- σε σύγκριση με τις δυο τελευταίες συνεδριάσεις.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με ορισμένους ξένους επενδυτές, η κυβέρνηση Τσίπρα με τις διαρροές που έκανε δείχνει πως θα σταματήσει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια ( ιδιωτικοποιήσεις) και η εικόνα μοιάζει με την κυβέρνηση του Σαμαρά το 2014, όταν προχώρησε σε ανασχηματισμό. ( σ.σ Το μόνο που μένει για να μοιάσει απόλυτα  είναι ένας ανασχηματισμός που φημολογείται )  
  
Αυτή, όμως, η θέση των ξένων σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα οδηγούμαστε σε εκλογές.   

Σήμερα, η Ελλάδα δεν θα λάβει ούτε την συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση, ούτε θα έχει μέτρα ελάφρυνσης  του χρέους. Όπως διαφαίνεται θα λάβει την αξιολόγηση και πιθανότατα  μαι αυξημένη δόση και προσδοκά – όπως  και οι ξένοι επενδυτές- είναι μια διαφορετική φραστική διατύπωση  για το χρέος. Τότε, οι ξένοι επενδυτές θα μπορέσουν να διατηρήσουν τις τοποθετήσεις τους στην Αθήνα και να δικαιολογήσουν μια παρουσία, καθώς  τον Αύγουστο του 2018 θα έλθει η ελάφρυνση, όπως έχει συμφωνηθεί τον Μαϊο του 2016.

Εκτός κι αν ο πανίσχυρος Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σοϊμπλε θέλει να διατηρήσει την Ελλάδα δέσμια των Eurogroup και σε μια θέση που θα “απλώνει συνεχώς τα χέρια”.

Όλα αυτά για να μπορεί η Γερμανία να δανείζεται με φθηνό επιτόκιο στα ομόλογα της.

Με πτώση 2,57% η Εθνική Τράπεζα στα 0,341 ευρώ. Κέρδη 1,04% για την Εurobank στα 0,97 ευρώ. Αμετάβλητη η Alpha bank στα 2,19 ευρώ. Με πτώση 0,88% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,226 ευρώ. Πτώση 3,19% για Τέρνα Ενεργειακή. Κέρδη  2,8% για την Lamda developments στα 5,5 ευρώ. Κέρδη 3,09% για τα Ελ.πε στα 7,68 ευρώ. Άνοδος 1,47% για την ΕΛΛΆΚΤΩΡ στα 1,38 ευρώ. Κέρδη 1,47% για τον ΟΠΑΠ στα 9,68 ευρώ. Με πτώση 1,52% ο ΟΤΕ στα 9,75 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης