Από καλοκαίρι... και βλέπουμε τα γραφεία δανειοληπτών

Από καλοκαίρι... και βλέπουμε τα γραφεία δανειοληπτών

Έγιναν τα εγκαίνια, αλλά... 

Από καλοκαίρι... και βλέπουμε τα γραφεία δανειοληπτών
Σήμερα πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του πρώτου Γραφείου Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στη λεωφόρο Θηβών από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Πρόκειται για εγκαίνια όμως «βιτρίνας» τα οποία υλοποιούνται δίχως να έχει προχωρήσει η ανάπτυξη των 120 αναμενόμενων αντίστοιχων κέντρων ενημέρωσης και παροχής βοήθειας, και που εξελίσσονται περισσότερο για επικοινωνιακούς κι όχι ουσιαστικούς λόγους.

Κλείσιμο
Αιτία είναι η αργοπορία των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας και του ίδιου του κ. Παπαδημητρίου ο οποίος δεν έτρεξε το πρότζεκτ με γοργούς ρυθμούς. Κάπως έτσι, τα σημερινά εγκαίνια περισσότερο ως στόχο έχουν τις «κάμερες» κι όχι την ουσία αφού οι συμπολίτες μας θα περιμένουν μερικούς μήνες μέχρι να εξυπηρετηθούν και να μάθουν την πορεία των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Ήδη, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το newmoney, υπάρχει γκρίνια εντός της κυβέρνησης για τους χαμηλούς ρυθμούς παραγωγής έργου από την πλευρά του υπουργού που ήλθε μεν με πολλές περγαμηνές, όμως δεν επιβεβαιώνει τις αρχικές θετικές εντυπώσεις λόγω αργοπορίας που επιδεικνύει σε σειρά ζητημάτων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) απευθύνονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, Άνεργους, Αγρότες και εργάτες ενώ από την 1η Μαρτίου στη διάθεση των πολιτών θα υπάρχει ο δικτυακός χώρος της ΕΓΔΙΧ (www.keyd.gov.gr), που περιλαμβάνει μια διαδραστική πλατφόρμα, χρηστική για τους λιγότερο εξοικειωμένους, η οποία βοηθά βήμα-βήμα στη διαμόρφωση συνδυαστικής αντίληψης για το προστατευτικό θεσμικό πλαίσιο της υπερχρέωσης, προσφέροντας εξατομικευμένες λύσεις. Αυτή όμως η πλατφόρμα αποτελεί ένα κερασάκι σε μια τούρτα που απλά δεν υπάρχει κι αυτό διότι κανονικά το δίκτυο των κέντρων αυτών έπρεπε να είχε υλοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό από τον σημερινό.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης