Ο S&P διατηρεί το Β-/Β για την Ελλάδα

Ο S&P διατηρεί το Β-/Β για την Ελλάδα

Ο οίκος σημείωσε ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας την περίοδο 2017-2020 θα στηριχθεί από τον τουρισμό και τη βαθμιαία βελτίωση της αγοράς εργασίας

Ο S&P διατηρεί το Β-/Β για την Ελλάδα
Διατηρεί την αξιολόγηση Β-/Β για την ελληνική οικονομία ο οίκος Standard & Poor's, με σταθερές προοπτικές, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, αν και με καθυστέρηση, αλλά και να εκπληρώνει τους στόχους του προγράμματος.

Ωστόσο, ο οίκος προειδοποιεί ότι η συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα παραμένει αβέβαιη ενώ και οι σχέσεις της χώρας με τους διεθνείς δανειστές θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται, ειδικά αναφορικά με τα δημοσιονομικά και κυρίως τις συνταξιοδοτικές δαπάνες οι οποίες απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού, σε βάρος άλλων δαπανών, όπως στην υγεία, την εκπαίδευση και τους ανέργους.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον S&P, παρά τις μεταρρυθμίσεις, το ασφαλιστικό παραμένει μη βιώσιμο, καταγράφοντας έλλειμμα κοντά στο 11% του ΑΕΠ. «Το ασφαλιστικό σύστημα χρηματοδοτείται από τους -χτυπημένους από τη βαριά φορολογία- εργαζόμενους» σχολιάζει ο οίκος.

Η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχίσει να «οδηγείται» από τον τουρισμό και την αδύναμη αύξηση των θέσεων εργασίας, ωστόσο, οι επενδύσεις θα παραμείνουν περιορισμένες, δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες.

Πρόβλημα παραμένουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ, παρά τη χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων, οι καταθέσεις επιστρέφουν με αργό ρυθμό στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, διατηρώντας έτσι την εξάρτηση του από τον επίσημο τομέα.

Πηγή: Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης