ΣΕΒ: Μην αφήσετε την οικονομία να γίνει… κουφάρι

ΣΕΒ: Μην αφήσετε την οικονομία να γίνει… κουφάρι

Τα... εφτά κακά της μοίρας της ελληνικής οικονομίας περιγράφει στο πρώτο του οικονομικό δελτίο για το 2017 ο Σύνδεσμος

ΣΕΒ: Μην αφήσετε την οικονομία να γίνει… κουφάρι
Με την Ελλάδα να προετοιμάζεται... πανηγυρικά να εισέλθει στον όγδοο χρόνο συνεχόμενων Μνημονίων
, καταρρίπτοντας σαφώς ένα δυσάρεστο παγκόσμιο ρεκόρ και την οικονομία να μοιάζει ικανή να «τρέξει» μόνο στα λογιστικά κιτάπια, ο ΣΕΒ, στο πρώτο οικονομικό δελτίο για το 2017 –επετειακό όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει- φροντίζει να κρούσει τον κώδωνα του απόλυτου κινδύνου για το τι έρχεται.

Κλείσιμο
Περιγράφοντας τα... εφτά κακά της μοίρας της ελληνικής οικονομίας, τα οποία δεν ξεκίνησαν χθες, ούτε με την εξ ανάγκης (ή ίσως εξ επιλογής;) ένταξη της χώρας στο Μνημόνιο, αλλά σχεδόν από την εποχή που η Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ΣΕΒ υπογραμμίζει το αυτονόητο προς την πολιτική ηγεσία, την ανάγκη να ανακτηθεί η εθνική κυριαρχία στην εφαρμογή δημοσιονομικών όσο και αναπτυξιακών πολιτικών.

Πολιτικών, όμως, οι οποίες δεν θα υπαγορεύονται από τους δανειστές και τους τεχνοκράτες τους (που ως γνωστόν κατανοούν μόνο τους αριθμούς) αλλά από την εκάστοτε κυβέρνηση. Και μάλιστα προχωρά ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι όσο η Ελλάδα αποδέχεται τον ρόλο του παρία στα τεκταινόμενα στην Ευρωζώνη, ουσιαστικά δεν συμμετέχει πουθενά και απλά υπακούει σε ό,τι της πουν, τόσο πλησιάζει η στιγμή που η έξοδος από αυτήν δεν θα είναι απειλή αλλά πραγματικότητα.

Που εστιάζονται τα επαναλαμβανόμενα λάθη, σειράς κυβερνήσεων; Μα φυσικά, τονίζει ο ΣΕΒ, στο γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις –ακόμη και όταν δεν υπήρχε πίεση να εφαρμοστούν- έμειναν στα χαρτιά ή ακόμη χειρότερα εγκαταλείφθηκαν γιατί είχαν πολιτικό κόστος.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης