Τραπεζικό ράλι στην Ευρώπη μετά τα stress tests με «οδηγό» τις ιταλικές τράπεζες

Τραπεζικό ράλι στην Ευρώπη μετά τα stress tests με «οδηγό» τις ιταλικές τράπεζες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,4% με όλους τους κλαδικούς δείκτες υψηλότερα

Τραπεζικό ράλι στην Ευρώπη μετά τα stress tests με «οδηγό» τις ιταλικές τράπεζες
Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, Δευτέρα, μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,4% με όλους τους κλαδικούς δείκτες υψηλότερα.

Κλείσιμο
Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, ΕΒΑ, ανακοίνωσε ότι η ιταλική Monte dei Paschi di Siena, θα έχει τη μεγαλύτερη δυσκολία να αντιμετωπίσει τα τοξικά της δάνεια μέχρι το 2018, σε περίπτωση δύσκολων οικονομικών συνθηκών. Τα stress tests διενεργήθηκαν σε 51 ευρωπαϊκές τράπεζες, από τις οποίες άσχημα αποτελέσματα εμφάνισαν και οι αυστριακές Raiffeisen, Allied Irish Banks και η ισπανική Banco Popular.

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι ιταλικές τράπεζες κινούνται με ισχυρή άνοδο στο Μιλάνο και η γερμανική Deutsche Bank, η οποία επίσης εμφανίστηκε αποδυναμωμένη στα τεστ, βρίσκεται επίσης σε θετικό έδαφος με άνοδο 2,5%. Η Banca Monte dei Paschi di Siena SpA καταγράφει ράλι 6%, μετά την ανακοίνωση ότι σκοπεύει να πουλήσει μετοχές σε περίπτωση που καταφέρει να «ξεφορτωθεί» τα «κόκκινα» δάνειά της. Ο Stoxx Europe 600 Banks ενισχύεται 0,7%.

«Τα αποτελέσματα ήταν ελαφρώς καλύτερα από το αναμενόμενο. Οι ιταλικές τράπεζες τα πήγαν καλύτερα, και φυσικά, η κεφαλαιακή κατάσταση της Monte dei Paschi δεν αποτέλεσε έκπληξη. Βραχυπρόθεσμα, τα αποτελέσματα ήταν ανακουφιστικά, αλλά μακροπρόθεσμα είναι φανερό ότι ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους θέση και να περικόψουν δαπάνες» σχολιάζει ο Guillermo Hernandez Sampere, επικεφαλής trading στην MPPM EK.

O FTSE 100 ενισχύεται 0,45% στις 6.755 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,78% στις 10.418 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύεται 0,66% στις 4.469 μονάδες, ο ΙΒΕΧ με κέρδη 0,5% στις 8.635 μονάδες, ο FTSE MIB ενισχύεται 0,7% στις 16.966 μονάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης