Μικρές απώλειες και στάση αναμονής στη Wall Street

Μικρές απώλειες και στάση αναμονής στη Wall Street

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 26,51 μονάδες (-0,15%) κλείνοντας στις 17.977,24 μονάδες - Ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 10,44 μονάδων (-0.21%) διολισθαίνοντας στις 4.895,79 μονάδες

Μικρές απώλειες και στάση αναμονής στη Wall Street
Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να προχωρούν σε κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών μετά από δύο εβδομάδες κερδών και ενόψει των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve στα μέσα της εβδομάδας.

Η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ολοκληρώνεται την Τετάρτη με την συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών να αναμένει τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα καθώς διατηρούνται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Κλείσιμο
Οι επενδυτές θα περιμένουν πάντως με αγωνία τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής την Τετάρτη για νέες ενδείξεις όσον αφορά τα επόμενα σχέδια της Fed, με τους αναλυτές να μην αποκλείουν μια αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση τον Ιούνιο.

Την Πέμπτη θα ακολουθήσουν οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) με την αγορά να "ετοιμάζεται" για περαιτέρω υποστηρικτικά μέτρα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 26,51 μονάδες (-0,15%) κλείνοντας στις 17.977,24 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 10,44 μονάδων (-0.21%) διολισθαίνοντας στις 4.895,79 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 3,79 μονάδων (-0,18%) κλείνοντας στις 2.087,79 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 10 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 19 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η μετοχή των McDonalds κλείνοντας στα 127,46 δολ. με άνοδο 1,96 δολ. ή σε ποσοστό 1,56%. Ακολούθησαν η Wal-Mart Stores με κλείσιμο στα 69,47 δολ. με άνοδο 1,09% και η Disney με κέρδη 0,77% στα 104,57 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Caterpillar (-1,95%), η Visa (-1,23%) και η Goldman Sachs (-1,0%) Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Βουτιά άνω του 13% σημείωσε η Xerox καθώς τα κέρδη α’ τριμήνου της εταιρείας διαμορφώθηκαν χαμηλότερα τω εκτιμήσεων, ενώ σημαντικές απώλειες (-3%) κατέγραψε και η εταιρεία private-equity KKR μετά την ανακοίνωση ζημιών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ένα νέο μπαράζ αποτελεσμάτων, με το ένα τρίτο περίπου των εταιρειών του S&P 500 να ανακοινώνουν τα μεγέθη τους μέσα στην εβδομάδα. Μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους αυτή την εβδομάδα είναι οι Apple, Amazon και Boeing.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έδειξαν ότι οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών υποχώρησαν για τρίτο συνεχή μήνα τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών υποχώρησαν 1,5% από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 511.000, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν το ετήσιο μέγεθος στις 520.000 τον Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι οι νεόδμητες κατοικίες αντιστοιχούν μόλις στο 10% του συνόλου των αγορών και συχνά υπόκεινται σε μεγάλες αναθεωρήσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης